sunnuntaina, helmikuuta 24, 2008

Hullua puhetta

"Valtiosihteeri Raimo Sailas arvostelee itseään osin pieleen menneestä hyvinvointivaltioprojektista, jossa kansalaiset totutettiin vaatimaan yhteiskunnan etuja ja paapomista samalla kun kansalaisten oma vastuu itsestään ja läheisistään hämärtyi. Sailaksen mielestä nyt pitäisi uskaltaa syyllistää esimerkiksi vanhemmat, jotka eivät huolehdi lapsistaan. " Ylen uutiset teoksesta Suuret ikäluokat luokkakuvassa - Mitä meistä tuli (Ajatus).

Sailaksesta ainakin on tullut hulluja puheleva.

7 kommenttia:

Homo Garrulus kirjoitti...

Sailas puhuu kyllä hyvin tärkeistä reflektioista vaikka en ole varma auttaako se, että ihmisiä syyllistetään sillä näitä isoja ikäluokkia on johdateltu tekemään ne päätökset mitä tekivät. Ihan sama kuin bluffi kevyttuotteiden osalta: johdateltiin myös ammattilaisia sanomaan kaikenlaista ja näin kansa osti vettä ja olematonta huuhaata jossa valtavat määrät E-aineita ja terveyttä pikemminkin haitallisesti vaikuttavia kuin ns. terveystuotteita. Myös kolesterolihuuhaa oli laskettu pitkälle asiantuntijoiden varaan. Koulut ja huuhaa tasa-arvon puheesta meni läpi, samoin nyt ilmastonmuutosjutut. Aina pitää olla jokin jota sitten höösätä ja näin kansa katsoo siihen suuntaan. On kuin pelastus olisi tullut kun joku lanseeraa mitä "me nyt ajatellaan" ja siinä meni sitten leipäkoneet ja sähköiset hammasharjat samaan nippuun. PIti olla ja pitämisen takia piti hankkia ja sen tähden saada rahaa. Kun naapurit sai leipäkoneen niin kaikille piti hankkia leipäkone. Kolme kertaa Mallorcalle ja yksi kerta Mauritiukselle joka vuosi. Koska muutkin. Piti vaan, ja me jotka jättäydyimme tyynesti ulkopuoelle jouduimme outoon valoon. Pitivät kertakaikkiaan vain epähienoina, sivistymättöminä ja typerinä. Omasta maailmankuvasta heidän valinnat näytti "oikeilta" ja me kriittiset oltiin vain "negatiivisia". Edelleenkin on tämä sama valtava puhe-este edessä: harvassa on ne, joiden kanssa voi kriittisesti puhua yhtään mitään.

Se on sääli kun samalla kehutaan PISAa.

Monta mieltä ja saa ollakin mutta tuo mitä Sailas sanoo tarkoitusperistä on ihan totta: ei ole järin fiksua rakentaa maa ns. hyvinvointi-fantasialle ja toteuttaa raadollisen sisäpiiriporukan omat pikku juhlat.
Muut olkoon kateellisina nyt vieressä kun myyvät maat ja kiinteistöt venäläisille. Ihan kuin näillä olisi ollut siihe etulyöntiasema? Miksi ei voi olla hieman nöyrempi siinä missä vakanssi tai missio sen vaatisi. On niin helppo luistaa. Sepä se.

Luistaminen on liian helppoa ja kriittisten huomautusten sanominen viedään heti raastupaan tai itketään, että ollaan kiusattu. Mutta näin se menee ja sen tähden kaikki ruskean kielen omistajat ovat aina kautta vuosien pärjänneet paremmin kuin älylliset pohtijat.
Kunnia ei siis tule rahan mukaan eika sitä saa rahalla: toisaalta voi uskoa olevansa kunnian mies kun hankki mafian maahan. Sekin on tietysti jonkun mielestä hienoa.

Homo Garrulus kirjoitti...

Syyllisyyttä voi varovasti tuoda esille kertomalla miten informaatio toimii ja miten myös tieteestä tulee ihan subjektiivista väittämistä. Ei siis sittenkään sen objektiivisempaa kuin mikään muukaan mielipide. Se on jo hyvä alku. Ei tarvitse rankaista ihmisiä, että ovat kakaroita: eivät siis siitä kuitenkaan kasva: vihaantuvat vain. Tässä on silti kokonaisen sukupolven verran tehtävää: yksi sukupolvi joutui laman takia heitteille ja heidän lapsensa menevät saman rallin mukaan heitteille (periytyy yleensä tämä ahdinko). Meillä on siis tilanne jossa keilat tulevat heilumaan sinne ja tänne ja näitä heiluvia ei saa rankaista. Pitäisi vaan antaa heille tilaa korjata omaa rataa - with time and love.

Nothing else: ei vankilaa, ei sylkeä, ei inhoa eikä manaamista. Ihan vain lempeällä rakkaudella ja sillä että sallii myös kummallisuudet. He tarvitsevat enemmän ihmisiä, enemmän lohtua ja enemmän tukea. Heille sitä voi antaa nopeasti tai sitten kuten minulle liian hitaasti. Heitä voi ymmärtää tai heitä voi syyllistää kutsumalla heitä varkaiksi, pedofiileiksi, valehtelijoiksi ja ammattitaidottomiksi (kuten minua). Se tekee vain lisää kipua ja kun kipupiste on jo kauan sitten ylitetty tulee oikeita terroristeja. Minä lähdin tietoisesti avaamaan tätä pattia minkä olivat minulle tehneet ja samalla pahensin sitä. Mutta vain tietoisuus pelasti: ei mikään muu.
Minä tiesin, että olen riittävän kypsä, riittävän vahva ja riittävän sitkeä siihen ryöpytykseen joka alkoi kun RUPESIN KORJAAMAAN TUOTA HEILUVAA LIIKETTÄ BALANSSIIN.

Mutta nyt olen balanssissa ja osaan kertoa kaiken tämän. Minunlaisia uhreja on satatuhatta, ehkä enemmän. Joku kaavaili heistä pyydystettäviä uhreja joille myydä lisää suklaata, popcorneja, leffalippuja, vakuutuksia ja kirkon saarnoja. Joku kaavaili heistä tupakoitsijoita, narkomaaneja ja kaikenlaisia sotilaita. Joku joka tiesi miten omenapuuta heilautetaan.

Ja nyt ollaan siinä, että tämäkin on jo ymmärretty. Se on jo puoli työtä silloin. Joten elämä menee nyt parempaan mutta töitä on kahden sukupolven verran kun yksi törsäs kaiken väärin ja nuhteli kauniit ja kehui roistoja.

peeÄR - mies kirjoitti...

H.G. Kommentoit : "...olematonta huuhaata jossa valtavat määrät E-aineita ja terveyttä pikemminkin haitallisesti vaikuttavia kuin ns. terveystuotteita. Myös kolesterolihuuhaa oli laskettu pitkälle asiantuntijoiden varaan. Koulut ja huuhaa tasa-arvon puheesta meni läpi, samoin nyt ilmastonmuutosjutut. Aina pitää olla jokin jota sitten höösätä ja näin kansa katsoo siihen suuntaan..."

Kun en oikein päässyt jyvälle, mitä noilla huuhaa-jutuilla täsmälleen tarkoitit voisitko hieman valaista. Et kai viittaa ajatukseen, että ilmastonmuutosjutut ovat vain huuhaata?

Sailakseen vielä. Eikös Sailas ollu joskus aikanaan demari, joka kaiketi oli näin ollen hyvinvointiyhteiskunnan kannattajia?
Sitten poika pääsi ynnälaskulla rahoja sähläämään, ja siitä tuli yltiöyksilöllinen kapitalismin puolestapuhuja.

Sedis kirjoitti...

Tämä Sailaksen demarius oli minullakin yksi alluusioista: kyllä puolueen pitäisi tällaisiin puheisiin reagoida!

Homo Garrulus kirjoitti...

Katsos Pee-Är, sinä voisit lukea omasta bluffisivuista mitä olet itse kirjoittanut. Minä elin sitä aikaa kun ns. kevyttuotteet tulivat ja minariinit saivat laissa kirjoitetun mahdollisuuden; rasvaa sai olla vain 40% eikä 60% kuten aikaisemmat pöytälevitteet.

Voisi siis kysyä, että jos pöytälevitteessä ei ole rasvaa kuin 40% niin mitä siinä sitten on loppuosa? Vettä ja kaikenlaisia sitomisaineita. Siitä siis maksettiin enkä tiedä kevenikö Suomen kansa tästä ollenkaan? Näyttää pikemminkin menneen toiseen suntaan, sillä moni kevyttuote sisältää sokeria kun rasvaa poistettiin. Ur askan i elden.

Sama koskee ilmastonmuutosta. Sitä mitä näemme vastaa tähtiä taivaassa: siellä ne ovat ja tiedemiehet laskivat koordinaatit ja tähtitaivaan matemaattiset laskelmat kunnes Galileo tuli ja kaikki jouti roskiin. Silmät eivät näe oikeaa tilanneetta vaikka näkee silmillä myös sen, että on nyt lämpimämpi ja on sentään Helmikuu. Joo, joo sanoivat Vatikaanissa: kun silmät näkee.
Vasta tänä vuonna Vatikaani antoi luvan tunnustaa 1600-luvun työn minkä GG teki! Siitä luin Ruotsin lehdistä, ei siis meillä Suomessa. Täällä ei ollut inahdustakaan siitä. Kirkko on siis nyt löysännyt 400 vuotta henkseleitään: on siis pieni toive oikealle tieteelle koska sehän on ollut este. Kun kirkko ei ole halunnut hyväksyä tiedettä: kun kaikki on vain Jumalan käsissä: myös taivaankappaleet ja sää.

Mutta kun ilmastonmuutos johtuu 90% silti auringonpilkuista, joita esiintyy aina vain x-vuosien väliin ja nyt sattuu sellaiset vuodet. Pilkut tuovat lisää lämpöä ja atmosfäärin sisäpuolelle tulee uutta painetta: kaasu nousee ylöspäin. Tulee kasvihuone-efekti. Tämä toimii aivan kuten flunssa yksilössä: bakteerit ovat olemassa mutta paineen ja lämpötilan muutoksissa tietty floora lähtee liikkeelle ja aiheuttaa muutoksia.

Politiikkaa. Silti voi tehdä paljon luonnon eteen aivan kuten voi tehdä liito-oraville mutta ei pidä tuijottaa sitä mitä silmät sanoo tai joku höösää sillä suuren luokan tiedot voisi edelleen olla pienen tiedon kannalta oleellinen eikä päinvastoin kuten ovat osanneet taitavasti kääntää. Z-liike jälleen: saatiin peli kotiin: yksi-nolla. Jos jäävät kiinni sanovat vain että "hups, se oli vahinko". Juridiikka toimii siksi vain yhteen suuntaan, toinen suunta kliirataan sanlla "hups".

peeÄR - mies kirjoitti...

H.G.

Nyt tajuun paremmin - paljon paremmin kirjoituksesi - etenkin alkuosan; siis mitä tulee
terveysintoiluun.

Ilmastonmuutoksen kytkeminen auringonpilkkuihin on minusta - vaikka pilkkuilua ilmenisikin - on 'HYVÄNOLON POLITIIKKAA'!

Kyllä insinöörit vielä homman hoitaa - kulutetaan puis;)

Homo Garrulus kirjoitti...

Hyvä Peeär - osaamme joskus nähdä saman auringon? Sinun on niin loistava ja minulla pilvien peitossa.

Ps. Huomasin kun kirotan niin väärin, että aurinko on auriko
jos jää n pois. Se voidaan lukea kuten ranskankielen fonetiikassa å-kirjaimena: årikå, origo.

:)
gaadagounau