sunnuntaina, helmikuuta 17, 2008

Historian nykytila

Metodit parantuvat, arkistot laajenevat ja tulevat paremmin käyttöön, aputieteiden alueet senkun vain kasvavat, huonot tulkinnat siirretään roskikseen, paremmat tulkinnat kypsyvät, historioitsijoiden ymmärrys kasvaa entisestään, uusia innovaatioita ehdotetaan, konfliktit raivoavat, läpimurrot varmistuvat, muutos institutionalisoituu ja uusia avauksia tehdään, aikaisempien ortodoksisuuksien virheettömät lipunkantajat häipyvät kumpujen yöhön, opetuksessa, tutkimuksessa ja julkaisuissa otetaan käyttöön uudet prioriteetit ja sofistikaation korkeampi taso leimaa yleistä ilmapiiriä.

13 kommenttia:

Homo Garrulus kirjoitti...

Koulujen ihmeellisen ilmiömäinen valtava tarve saada 1000 miljoonaa budjettiin home-ongelmien takia on suorassa suhteessa huumeongelmien takia, ei niiden korjaamiseen vaan niiden markkinoimiseen. Ratas kaatuu muuten jos ei grynderi/rakentaja/tekniikka-jengi saa katteellista rahaa. Tarinat ovat vain massaa varten, eivät ole totuus.

Tämä on minun analyysi tästä double blackmail -taktiikasta. Kun hallituksissa istuu osaamattomat ja kiltit niin helppo se on tuupata mitä tutkimuksia vaan ja aivan kuten opitiikassakin niin kaikki mittalaitteet ovat parempia ja tarkempia tänä päivänä. Home on siis kyllä olemassa, jes, mutta ei ole syynä siihen flunssaiseen ja tolkuttoman onnettomaan olotilaan mikä vallitsee koulumaailmassa vaan se on taas seuraus opettajien valtavasta huolesta tulevaisuutta ajatellen ja lasten huolesta omista vanhemmistaan sekä niitten turhautuminen istua siellä kuuntelemassa itsestäänselvyydet kun näkevät signaalit aikuisia nopeammin että jokin ON vain päin helvettiä. Heille pitäisi nopeasti vain antaa ajanmukaista nykytilaa n.s. aikuisen suusta. Opettajat ovat lusmuilijoita ja sillä koulutuksella ei mitään kokonaisuuksia ymmärretäkään yleensä. Ovat siinä marshmellow-maailmassaan tötteröhatut päässä ja miettivät vain miksi muille annetaan rahaa eikä heille. Kun kokonainen ammattiryhmä on (psykologien lisäksi) viety tahallaan pihalle, historian nykytila on vaan tätä.

Double blackmail tehdään käytännössä siten, että kiristetään sekä päättäjistä että ruohojuurista joku, jolla on jotain josta voi alkaa. Se voi olla opetustoimen johtaja, se voi olla kunnanjohtaja ja se voi olla politikko. Näiden tekstejä ollaan systemaattisesti seurattu erilaisten ns. dialogityökalujen kautta ja avulla. Kun tiedetään kuka flirttaa kenelle ja kuka pimittää tietoa tai jotenkin muuten vetää kotiinpäin on helppo iskeä sivusta eikä sekään tehdä mitenkään kökösti vaan hyvin ammattimaisesti käyttämällä vielä lisää dominoefektin tasoja. Näin hiostetaan tietyt proseduurit alkamaan ja kansa uskoo mediaa ja tarinoita. Oooo kun on niiin paljon hometta, ooooh joooo me voidaan tosi tosi huonosti oooo meidän pitää saada uudet tapetit ja vähän lomaa ooooo..

Ja päättäjät ovat pakotettuja koska paine kentältä ja oma Vanhasmainen paha tunne mokasta jyystävät takaraivossa. Ihmisen tapa reagoida on yllättävän samanlainen kun on kyse häpeästä ja silti nyt pitäisi auttaa näitä mokomia, etteivät suoraan kävelel mafiaperheen asettamiin toiveisiin. Laittavat kuten suuriin kauppakeskuksiin valvontayksiköt, kamerat, piuhat ja portit joiden avulla sitten jatko hoituu entistä helpommin. Kaikki kunnon opettajat saadaan aika nopeasti savustettua ulos sen jälkeen. Piece of cake. Eivät uskalla olla vastaan kun on sen kaltainen ryöpytys kuin minulle yrittivät.

Meinaa seota, mutta tieto (!) auttaa heti: kun tajuaa sitä mitä mm Pahan Psykologia ja Zimbardon The Lucifer Efect haluaa kertoa tietää mitä se on (löytyy myös Slavoi Zizekin kirjasta siitä miten realimaailmaa sekoitetaan informaation ja disinformaation avulla).

Suosittelen, että luet mutta älä hehkuta: suomalainen on niin toope, että tappaa oman maan elinvoima sillä, että saa myös olla paha koska häpeä tuo vuorostaan uutta vihaa ja sitä kehää pitää myös varoa. Kerrottava vain päättäjille.

Jäitä hattuun: realismi (historian nykytila) tulee siitä, kun tajuaa, että pojat joilla pahat kujeet ja paljon rahaa ovat liikkeellä ostamassa itselleen koko Eteläsuomen (Pietarin metropolin takia).

Tottelevaiset saavat olla heidän maailmassa jos heitä tänne päästetään eli Sisilia on saanut sisarosavaltion.

Ripsa kirjoitti...

Historian kulkua ei voi taaksepäin tuupata ja porvari saa aina palkkansa.

Onks tuommoinen laulu? En oikein ikinä tajunnut mitä siinä sanottiin. Että miten historiaa ylipäänsä voisi työntää taapäin, kun se jo on siellä?

Isä oli historianopettaja ja kaivoi yhden kesän Pompeijin raunioita ja olisi halunnut jäädä sinne, mutta ei ollut Unescolla saati Suomen valtiolla just silloin rahaa.

Rauno Rasanen kirjoitti...

Elämme hienoja aikoja.

Mutta vielä ei ole keksitty ikuista elämää - kuin mielikuvituksessa.

Arvelen kuitenkin, että innovaatioyliopisto ja kapitalismi tulee senkin tekemään, kunhan utopistisimmat 'demiurgi-imitaattorit' saavat rahat cyborgien kehittämiseen ja massatuotantoon.

Onhan toki mukavampi, kun esim. vanhuksia hoitaa muhamettilaisen sijasta pseudokristus eli cyborg.

(Pseudokristus pystyy liikkumaan elämän ja kuoleman sekä ajan ja ikuisen väliä kuin metrojuna. Ihanteellinen terminaalihoitaja - eikö vain?)

Marlon Kulosaari kirjoitti...

Elokuva-arkistossa kuulemani mukaan myös nykyelokuvat ovat parempia kuin vanhat, koska ne on tehty paremmalla tekniikalla kuin entiset.

Niin kai sitten.

Sedis kirjoitti...

Luulen, että Kansallisen audiovisuaalisen arkiston ohjesäännössä, sen pienellä präntätyssä osiossa, tuon sanominen on ehdottomasti kiellettyä.

Ei pidä polttaa heppiä, audri.

Sedis kirjoitti...

Närhiseni, nykyään kaikki ovat allergisia. Minun aikanani vain minä olin. Lemmikkien vuoksi koulujen eläinpölyn määrä ylittää eläinallergikkojen päivittäisen annoksen moninkertaisesi. Kun siihen lisää huolimattoman rakentamisen tuloksena muodostuneen homeen, voi tulos olla aika onneton.

Jatkuvat flunssat ja hengitystieinfektiot ovat siitä selvä merkki, kuten tiedämme hyvin.

Double blackmail on sitten jo kiinnostavampi: Haarukoi ylä- ja alakvartaalit ja funktioi ne.

Sedis kirjoitti...

Ripsa: vääjäämätön edistys ja rangaistuksen vaatimus kulkivat käsi kädessä sanoittajan johdonmukaisuuden kanssa.

Homo Garrulus kirjoitti...

Ylä ja alakvarttaalit, hmmm onpa mielenkiintoista: liittyykö siihen, että transaktiot mitatataan toisella tavalla kun ne tehdään?

Sedis kirjoitti...

Kerro ensin mitä ovat dialogityökalut.

Homo Garrulus kirjoitti...

Dialogityökalu on e-oppimisessa mukamas tuotu siihen, että kansa oppisi toisistaan kuten me täällä.

Mutta eroaa siinä*), että dialogeja konstruoidaan teknisesti valmiille kategorioille, eli jälkipyykki onkin se oikea business. Näinollen koko idea ei ole ihmisten opettaminen vaan teknisen alustan purkaminen uusiin tietoihin, joiden avulla koostetaan uudet näkemykset massojen diskursseista, massojen ajattelusta ja reunassa pyörivien ihmisten ajattelua. Tiedetään, että reunoissa ovat aina luovat ja kapinalliset. Näitä ruvetaan stalkkaamaan ja näinollen uusi armeija on löytänyt pahimmat vihollisensa. Heidän nimensä mustamaalataan ja levitetään pahoja juoruja ja kansa (typeryydessään) uskovat ja näin vahva ja erilainen on "tapettu" yritysmaailmasta. Menkööt taitelijaksi tai kotirouvaksi tai miksei vaikkapa lähihoitajaksi.

Tänä päivänä tekniset alustat ovat siis se mitä kaupataan vaikka asiakkaalle puhutaan e-learning eduista. Tämä tarkoittaa sitä, että koska ilmaisia lounaita ei ole hinnan muodostaakin uusi tieto, jota sitten tuodaan ikäänkuin seuraavan 3.0 tai 4.0 versioissa ulos. Kun kaikki bugit ovat tiedossa mutta myös poliittiset vaaaratekijät cyberworld on vapaa itse määrittämään minnepäin sotaa viedään ja minne ei. Tämä on jo täydessä menossa ja fiilaantuu koko ajan. Pian ei voi olla kuin samaa mieltä kaikesta ja vielä kouluttaa lapsensa lapsiarmeijaan sillä kaikki muu on jotenkin kielletty. Ja kun muistaa mistä on kyse (ihan trviaalisesta elintilan kamppailusta) niin kyllä massat ovat antaneet sadunkertojille (=kirkollisille, joiden tarkoitus ei ole elää muiden kanssa vaan muita yläpuolella) kaiken vallan niin siinä sitten ollaan. Ei voida enää puolustaa tervettä järkeä sillä humbuugijengi omistavat tietotekniikan ja näinollen myös mahdollisuuden viedä kaikki maanpäällä kiertävä tieto seuraavaan struktuuriin, joka puolestaan taltuttaa ajattelun taas jonnekin etukäteen mietittyyn formaattiin.

Tämä käy pienten askelten politiikalla mutta minut on jo ulos syöty kun kaiken näin tehdessäni työtä suomalaisessa tietotekniikkafirmassa missä kouluintressit olivatkin kouluomistajuusintressit.

Rahoittaja asuu Sveitsissä ja toimeksiantajat, jotka siis ovat suomalaisia ja vahvoja vaikuttajia myös ministeriöihin saakka - puhuvat yhtä ja tekniikka tekee toista. Minä menin samaan lankaan myydessäni tätä firmaa kunnes nuoret nörtit rupesivat vaivautuneesti informoimaan miksi ehkä en ollut ihan kaikkea tajunnut. Hirveä olotila tuli sillä minä olin todella elännyt naivina
ja hyväuskoisena koska luulin, että nyt ainakin koulumaailma olisi ns. eettisten ihmisten käsissä. Ja onkin, mutta ovat samalla tyhmiä tässä suhteessa sillä kaunis tulkitsee elämän oman kauneutensa kautta. Itsensä kautta tulkitaan muut. Kunnes tulee oppineeksi, että hoho, taitaa ollakin toisenlainen maailma tämä meidän ns. yhteiskunta. Sitä ei taas kukaan opeta. Ja minut yritettiin nujertaa kuolleeksi mikä oli vielä hirveämpi kokemus kaiken lisäksi. Nyt olen palautumassa, ehkä rupean sitten joskus kirjoittamaan kunnollakin. Ehkä. Jos joku vaivautuisi kuuntelemaan....se kun on ollut lähes mahdottomuus
löytää ketään. Professorit juoksevat jo kuullessaan nimeni.

Näin se menee ja kun osaa hymyillä saa rahaa. Jos osaa puhua kuten minä saa potkut ja maine viedään. Sen jälkeen ei voi edes opiskella filosofiaa sillä proffatkaan ei tajua koko cybermaailmaa ja miten se jo nyt toimii.

Tämä menee vielä koko ajan tarkemmaksi ja tarkemmaksi eikä pian edes tajuta miksi jokin asia ei ns. mennytkään. Koska siitä kuuli joku toinen samaan aikaan ja se samanaikaisuus on sama kuin estetty toiminta.

Kun rahaa sitten käytetään estämiseen ja estämisen estämiseen mitään ei varsinaisesti enää kehitetä: kilpaillaan vaan loanheitossa.

Samalla tämä on kuin tilaustyö jostain merkkiteoriamaasta joka avaa nämä alustat. He siis tajuavat hämminkiä ja hämmingin aikana on helppo ottaa mitä vaan.

Eurooppa kaatuu jälleen omaan napaansa: omiin riitaisiin politiikan omnipotentteihin, jotka vielä myyvät tätä samaa tekniikkaa intohimoisesti ja ahneesti. Nämä siis palkitaan, minunlaiset skeptikot heitetään myös akateemisen piirin sisältä ulos - koska eivät myöskään tajua. Sen jälkeen en enää edes viitsinyt krijoittaaa kunnolla: whats the idea anymore? Minä en siis välitä enää edes tieteestä sillä ei tieteenkään sisällä asusta enää oikeita tieteilijöitä vaan ainoastaan pelkääviä byrokraatteja. Koulusta puhumattakaan.

ps. Huomasin kun ajoin Hakaniemessä, että nyt on Opetushallituksenkin talo kunnon remontissa: sinne siis jo asennetaan tarvittavat tieto- ja teletarvikkeet ja tämän jälkeen peli on jo lähes pelattu.

Ikävintä on se, että se selviää vasta kun paska on jo housuissa: ei saa sanoa ja silti kaikki minkä olen sanonut on lähes poikkeuksetta tähänkin asti toteutunut mutta silloin ollaan jo päästetty roistot sisään. Näin kävi kun puhuin miten minä oletan huumeiden liikkuvan ja miten laskutus hoituu ns. poolien kautta.

Kun halutaan kontrolloida niin siinä sitten käytetään myös vähemmän eettisiä keinoja rahoituksen suhteen, kunhan oma armeija ei siis menetä ajassa ja siksi rahassa.
Kilpailusta on kyse, mutta miksi ei voi puhua asioista niiden oikeilla nimillä?

Miksi pitää peittää pitkiin prosesseihin kaikki ja näinollen kansalainen tötteröhattuineen tallustaa iloisen tietämättömänä.

Se kutsutaan sitten koulutukseksi tai edistykseksi. Tämä on jo farssi eikä kukaan puhu.
Jos kaikki puhuisivat kenenkään nimi ei mustamaalattaisi. Nyt tämä oikea keskustelu on vielä aika matalalla tasolla sillä kansa on jo alkanut pelkäämään liikaa. Se on huono tie sanoisin: ei voi olla yhteiskunta, jota johdetaan pelosta vaikka varovainen voi olla nimien mainitsemisessa mutta looginen bisnis (ei ole sama kuin looginen liiketoimi sillä liiketoimi on yleensä vain enää bulvaani myös monen muun tuoteryhmän osalta) pitää olla avointa keskustella.
'
*) mistäs minä tiedän onko googlekin ja blogit samassa jamassa: tämäkin ehkä käännetään merkeiksi ja luetaan jossain toisella puolella maapalloa? Kaikki siis ostavat tulevaisuutta menemällä muiden ihmisten tekstien alle ja taakse. Mutta siitä ei siis saa puhua.

Homo Garrulus kirjoitti...

Sedi:
Närhi on onneksi elinvoimainen.
http://fi.wikipedia.org/wiki/N%C3%A4rhi

Pääsispä metsään katsomaan puita - pois täältä aavikolta missä lentoni on epävarmaa.

Olli Sulopuisto kirjoitti...

Mitä hittoa – joku epeli on käynyt tursauttamassa vähän sarkasmia tänne Sediksen blogiin.

Olen hämmentynyt, kovin hämmentynyt.

Sedis kirjoitti...

Sarkasmi on isojaon hedelmä.