keskiviikkona, helmikuuta 20, 2008

Kävelykeppiä

Toissapäivänä pohdiskelin loogisten päätelmien häilyvyyttä. Ulkona paistoi aurinko, oli pari astetta pakkasta. Jos talvi olisi ollut paukkupakkasten sävyttämä, olisin väkisinkin joutunut päättelemään, että kevättä on ilmassa. Nyt kun on ollut lauhaa ja poikkeuksellisen lämmintä, joutui päättelemään, että talvi on tullut vihdoinkin. Kumpi päätelmä on oikea?

Ulkona sataa lunta varsin rauhoittavalla tavalla.

Sitä tarvitaankin, koska HS:n tämänpäiväisissä kirja-arvosteluissa iski silmään boldilla painetut nimet: "Meno on niin rajua, että romaania lukiessa epäilee kuuntelevansa Matti Klingeä, joka yrittää leikkiä Snoop Doggia." (Jukka Petäjä arvostellessaan Tom Wolfen uutuutta Minä olen Charlotte Simmons)

Calvin Cordozar Broadus Jr lauloi pienenä toki kirkkokuorossa ja opiskeli Long Beach Polytechnic High Schoolissa, jonka tunnuslause on "Enter to learn, go forth to serve". Samasta koulusta ovat mm. Nate Dogg, kuulu bändinjohtaja Spike Jones, näyttelijätär Cameron Diaz, oopperalaulaja Marilyn Horne, muusikko Harold Brown ja laulaja/muusikko Charles Miller. Sekä tietysti tennispelaaja Billie Jean King. Amerikkalaisen jalkapallon pelaajia 1895 perustettu koulu tuottanut leegion.

Snoop Dogin ura meni hieman toisin. Wikipedian mukaan Snoop Dogg oli usein koulun ja poliisin kanssa vaikeuksissa marihuanan käytön takia. Hänet erotettiin oppilaitoksesta huumeiden käytön ja tuliaseidella ammuskelun vuoksi. Kaifa ehti esiintyä Suomessakin maaliskuussa 2007. Hän jatkoi keikalle Ruotsiin, missä pidätettiin huumeiden hallussapidosta ja käyttörikoksesta epäiltynä. Aina roiskuu kun rapataan.

Matti Klingen ei tiedetä käyttäneen edes kävelykeppiään väärin. Onko tämä nyt reilu vertailu! Vai häilyykö looginen päättelyni tässäkin kuten tuon alussa esitetyn ilmastotulkinnan kanssa.

***

Pitäisi valmistautua mänemään Mikkeliin. Ovat keksineet minulle uudestaan jo kuusi vuotta sitten taakse jääneen tittelinkin ihan itse, vaikka oikeakin on kyllä sähköpostilla erinäisiä kertoja sinne matkannut. Ehkä sen voi hyväksyä, eikä vaatia korjausta, kun kerran on tutkija ammatiltaan ja tohtori koulutukseltaan.

Pe 22.2. klo 18
Alustus illan konsertin teemaan, konsertti- ja kongressitalo Mikaelin Kamarimusiikkisali. Tutkijatohtori Jari Sedergren, vapaa pääsy. Kuuluu Hanget soi -tapahtumaan.

Pe 22.02. klo 19.30
”Sodan varjossa” –konsertti, suomalaista elokuvamusiikkia, konsertti- ja kongressitalo Mikaelin Martti Talvela -sali. HANGET SOI –FESTIVAALIORKESTERI, Pasi-Heikki Mikkola, Tuija Kiviranta sopraano ja näyttelijä Timo Närhinsalo, 17 €. Kuuluu Hanget soi -tapahtumaan.

8 kommenttia:

Varapygmi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Varapygmi kirjoitti...

Conan O'Brien viittasi eilen Subilta tulleessa jaksossa (taisi olla Valetiineen päivältä) Snoop Doggiin. Kuunan kertoi, että Willie Nelsonilta on ilmestynyt elämäkerta, jossa hän kertoo polttaneensa viidakkonorttia ensi kertaa 10-vuotiaana. Jatkoi siitä Snoopin kommentoineen, että Willie on "late bloomer".

Tuo hymähdytti, vaikka mietityttää, millaisen leiman näin yksiulotteisen veistelyn kautta tulee lyöneeksi etäisiin julkkiksiin, joista ei juuri muuta tiedä. Joskus havahdun toteamaan, etten oikeasti tiedä mitään esimerkiksi Hilleri Clintonin ajatuksista, vaikka monenlainen pilkka on tullut tutuksi.

Homo Garrulus kirjoitti...

Keppi oli alkujaan akateemisen miehen kapistus. Hänen kuului pitää hanskat, keppi ja hattu kun käveli mm Espalla!

Keppi on myös sokeilla...joten valkoinen keppi -palkinto voisi olla valtsikan sisällä siinä missä Oscar patsas on filmissä.

Ensimmäisen voisi antaa vaikkapa presidentti Haloselle ja Paavo Lipposelle (syy on se, että heitä ensin informoin mutta tästä ei sen takia ollut kuin yksi matka minulle: pois ja alas). Nyt on tilanne uusi.

Homo Garrulus kirjoitti...

Mutta silläkin voi antaa keppiä.
Sa valkoisella kepillä saa sääliä.

-rh kirjoitti...

Sedis:
"Matti Klingen ei tiedetä käyttäneen edes kävelykeppiään väärin .."

Ei tiedetä, mutta käyttikö? Kemppisellä oli joskus viime viikonvaiheessa heebo esillä ei niin kamalan mairittelevassa kontekstissa ihan kaikissa perskohtaisissa kommenteissa.
Mikähän se oli, … se Kemppinen näet työntää kokoajan lisää sentattua tavaraa, sellaisella volyymilla, että ei niitä erkkikään kaiva enää puolen viikon vanhoja. öh. .. tai siis kaivaa, jos niikseen menee. mutta on tässä niin ku tota muutakin.

Anonyymi kirjoitti...

alkoholi = hyvä. kannabis = paha

Sedis kirjoitti...

Suurinpiirtein noin minä ajattelen, oikein tai väärin.

-rh kirjoitti...

alkoholi = paha,
kannabis = melkein yhtä paha