torstaina, elokuuta 12, 2004

Bloggari, akkreditoidu

DocPoint - Helsingin dokumenttielokuvafestivaali tarjoaa viikonlopun aikana Bio Rexissä amerikkalaisen ohjaajalegendan D.A.Pennebakerin viisi keskeistä rockelokuvaa vuosilta 1966-2002. Pennebaker oli ensimmäisiä direct cinema -ohjaajia, jotka kehittämänsä kevyen ja liikkuvan kuvauskaluston avulla kutsuivat katsojat mukaan havainnoimaansa maailmaan. Esitykset ovat Bio Rexissä, Helsingissä pe 03.09. 18:00 la 04.09. 19:00 la 04.09. 21:00 su 05.09. 19:00 su 05.09. 21:00.

Pennebaker on yli viidenkymmenen vuoden aikana tehnyt elokuvia musiikista, politiikasta, teatterista ja kulttuurista vangiten intiimejä välähdyksiä henkilöistä noissa maailmoissa.

Bloggari, jos olet kiinnostunut tekemään historiaa, voit akkreditoitua tilaisuuden toisen järjestäjän DocPointin nimissä DA Pennebaker-tapahtumaan.

Vastapalvelukseksi bloggaat tapahtuman piirteistä omilla laitteillasi verkon käyttäjien iloksi, oman blogisi kautta. Mikäli kaikki sujuu molempia osapuolia tyydyttävästi, voimme jatkaa bloggausakkreditointia itse DocPoint-dokumenttielokuvafestivaaleilla tammikuussa 2005.

Myös Skenetin artikkeli kertoo DA Pennebakeristä ja hänen elokuvistaan. Tilaisuus on Helsingin Juhlaviikkojen ja DocPointin järjestämä.

Muille tiedoksi, että elokuvia saa toki katsella myös rahalla - mikäli liput riittävät - liput à 5 euroa vain Bio Rexistä klo 15-20, mutta puhelinvarauksia voi tehdä, puh: 0201 555 800 (pvm).

Yhteydenotot tämän blogin pitäjään:
zedis@suomi24.fi

Kerro viestissäsi kiinnostuksestasi dokumentti/musiikkidokumenttielokuvaan, kerro nimesi, blogisi ja kännykkänumerosi ainakin heti alkuun niin otamme yhteyttä viimeistään ensi viikolla.

Festivaalin hallituksen puolesta,
Sedis

2 kommenttia:

Janne Toivoniemi kirjoitti...

Hemmetin hienoa. Valitettavasti omat tietoni dokumentti-elokuvasta ovat sen verran rajalliset, että en lähde akkreditoitumaan. Toivottavasti joku tekee sen. Tästä tämä vielä lähtee ...

Jari Sedergren kirjoitti...

Jes. Kun täällä oli puhetta tämmöisestä, niin esittelin asian tänään kokouksessa ja mitäpä ihmisillä semmoista aktiviteettia vastaan olisi.

Veikkaisin, että sille joka innostuu ja jos henk.koht. resursseja - aikaa, halua ja taitoa - riittää, niin elokuvat eivätkä bloggaamismahdollisuudet ihan heti Helsingistä lopu.

Hyvällä elokuvablogilla olisi nähdäkseni paljonkin mahdollisuuksia. Itse en jaksa keskittyä yhteen asiaan, joten minusta siihen ei ole, vaikka rivimääräisesti ehkä määrävaatimukset pystyn ylittämään...