torstaina, elokuuta 12, 2004

Olympiakuume

Suomen Olympiajoukkue on taas kerätty kasaan iskukykyisimmistä Suomalaisen rodun edustajista. Odysseus Kanervon johtama Joukkue on jo lähetetty Ateenaan. Toimittajamme Sedis Zedis oli vahtikoiran lailla paikalla lähtöhuumassa.

- Täällä Sedis Zedis, Helsinki tai Vantaa. Tervetuloa mukaan lähtötunnelmiin suorana Helsinki-tai-Vantaan lentokentältä, jossa upea amerikkalaistähtinen Boeing 666 on jo valmistautumassa räjähtämään sinivalkoisille siiville valkopilvien keskelle. Pohjoismaisen vapaan yhteiskuntajärjestelmän uljaimmat sankarihahmot ovat valmistautuneet nelivuotisperiodin vain koetellakseen voimiaan ja taitojaan muiden antiikin ideaaleista voimaansa ammentaneiden urheilijanuorukaisten ja -neitosten kanssa. Maailmojen kansat kohtaavat puhtaan valkoisissa merkeissä ja vain sinitaivaan kirkas pilkahdus saa sydämemme sykkimään niin, ettemme kajauta ensimmäistä Porilaisten marssia jo nyt.

Tavoittelen tässä juuri ryhdikkäänä astelevan kuulamörssärijoukkueen keskelle asettautunutta Odysseus Kanervoa, joukkueen itseoikeutettua Johtajaa jo kuudennen kerran. Upeaan kesäpartaan sonnustautunut Ody on käynyt seitsemän merta, mannerta ja Mikadoa valmistautuessaan jälleen kerran johtamaan kansallisen rotuälykkyytemme tahdistamaa voittoisaa joukkuettamme.

- Odysseus "Ody" Kanervo, millaiset ovat kultamitalinäkymämme nyt kun Joukkue on astumassa sisään sinivalkoisten siipien kannattelemaksi.
- Sanotaan, että kohtalaiset. Pikatestoa, neurostimulantteja ja useita muita, testeissä käytännössä näkymättömiä aineita on testattu sitkeästi koko vuoden ajan. Rapatessa roiskuu, sanotaan, mutta kyllä meidän pojat ja tytöt ovat nyt siinä kunnossa kuin heidän kohtuudella voi odottaa olevankin. Isänmaa voi olla rauhallisella mielellä.
- Niin varmaankin voimme olla, Ody, mutta kuinka on Valko-Venäjän, Ukrainan, Slovakian, Blogistanian jne. urheilijoille, joille ei varmasti ole selvinnyt vielä, kuinka tarkat dopingtestit Ateenassa tehdään.
- Sanotaan että selvää on, että Ateenassa tehdään ennätystarkat ja uutuuksia vilisevät testit, joissa voidaan todeta entistä helpommin testosteroinin, kasvuhormonin ja muiden suosittujen aineiden käyttäjät. Meidän urheilijamme ovat puhtaita kuin pulmuset, jotka syövät vain puhdistettuja luonnontuotteita Jaskan grillin takana.
- Medalia auree on tietenkin se suuri, kansallinen tavoite. Montako mitalia ennustat, Ody.
- Sanotaan että ennustaminen on tunnetusti vaikeaa puuhaa ja meillä on ollut taka-iskuja jo etuiskuun. Etukäteen 110%:n varmat mitalistit, tämähän varmistettiin älykkyystestein etukäteen, Mikko Latvala (seiväs), Merja Korpela (moukari), Johan Meriluoto (kolmiloikka), Wilson Kirwa (800 m), Tommi Evilä (pituus), Johanna Risku (1 500 m) ja Hanna Korell (100 m aj) eivät nyt matkaa Ateenaan. Sanotaan että säästösyistä. Olympiajoukkueen pörssiarvon laskettua sen jälkeen kun Arsi Harjun (kuula) rintalihaksen revähtymä todettiin pahaksi ja Ari Parviainen jäi heittelemään keihästään kuun pimeälle puolelle, oli minun Joukkueen toimitusjohtajana pakko tehdä jonkinlaisia erityistoimia joilla Joukkueen linja voitaisiin reivata taas keskelle väylää. Meidän oli vähennettävä henkilöstöä ja nämä olivat nyt vuorossa. Nousua pörssissä olisi varmasti tullut enemmänkin ellei nyt olisi sattunut tätä insidenttiä, mutta ei sen kanssa voi hevostella, ne ovat eläinmaailman asioita eikä kaviota käy kaiveleminen.
- Ody, Arsi ja Hevonen ovat poissa, mutta onhan meillä raamikkaita miehiä iso rivi.
- Sanotaan että Arsin poisjääminen oli tietysti suuri isku Joukkueelleemme. Kun hän ajaa Harley-Davidsonilla kuulapaikalle alkukarsintaan, siinä on vihollisella, jos sallitaan, pisi sukassa tai nätimmin sanoen, sosiaalinen status laskee niin, etteivät he enää älyn puutteessa osaa kuularenkaasta pois tulla. Mutta tässä vaiheessa otamme vain päivän kerrallaan ja keskitymme siihen, että saamme nuo kuulamiehet mahtumaan koneeseen, sillä Yhdysvalloista määrätty istumajärjestys oli siinä määrin kummallinen, että pojat on pantu takariviin istumaan vierekkäin ja kolmekin miestä riittää kyllä ulottumaan siiven kärjestä toisen siiven kärkeen. Mutta sen voin sanoa, että kun sormenjäljet lähetettiin Yhdysvaltoihin, sieltä ensi faksissa pyydettiin lähettämään sormen- eikä kämmenjälkiä. Että semmoisia poikia meillä.
- Ody, sopuisasti pojat varmasti istuvat tuollaiset kahleet jalassa, joiden kilinä saattaa kuulua sinne radiokuuntelijoille saakka, kuin heille näyttää matkan ajaksi laitetun.
- Sanotaan että aluksi ajattelimme, että heidät maan tavan mukaan huumattaisiin ennen kuin vietäisiin ulkomaille, mutta näiden uusien tiukkojen dopingtestien mukaan meidän oli tyytyminen näihin kahleisiin. Rikosmuseo onneksi lainasi Isontalon Antin ja Rannanjärven kahleita, ja Seppä Ilmarinen Joensuun takaa valmisti muutaman kappaleen. On vähän pohojalaasta älykkyyttä pelissä, positiivista uhoa, niin jotta mäntyyn pitäisi sitoa ja päästää irti kun kisa alkaa.
- Ody, voitonnälkäisiä on varmasti muitakin.
- Sanotaan että kyllä. Moukarimörssärimme OP on siinä kunnossa, että hänelle on syötettävä raakaa karhunlihaa toistakymmentä kiloa päivässä. Häkki jossa tätä tervettä aggressiivisuutta uhkuvaa nuorukaista kuljetetaan on Korkeasaaren Siperian tiikerin häkki. Häkki pestiin tarkasti, ettei geenipohja pääsisi muuttumaan dopingsääntöjen vastaiseksi. Erityisesti häntä on varotettu ajattelemasta liikaa. Se kuulostaa kliseeltä, mutta jos rupeaa ajattelemaan, että nyt on tulossa erityisen tärkeä kisa ja kaikki valmistautuminen on tehtävä erityisen hyvin, vaarana on, että se menee överiksi. Juuri nyt olympialaisten karsinta on OP:lle kuten muillekin se pääkilpailu.
- Ody, onko niin, että Suomen joukkue on pienin sitten vuoden 1932 Los Angelesin kisojen?
- Sanotaan että On, isolla oolla, mutta se on plaatukysymys. Nykyaikaisen, pörssissä noteeratun joukkueen on oltava timmi tiimi, ei siinä saa rasva hölskyä. 55 on tämän kokoiselle maalle ihan sopiva, onhan meillä sentään Johtajia mukana aika rivi.
- Ody, suuri kiitos ja varmasti koko Suomen Kansan Puolesta.
- Sanotaan, että kiitos, ihanhan tässä liikuttuu.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Voisiko näitä Ölympiäläisiin osallistuvan Suomen joukkueen aatoksia kisojen alla paremmin kuvata! Ei voi! Kiitos haastattelusta :-)
t. Entisaikojen ölympiäläisfani Marleena