keskiviikkona, elokuuta 04, 2004

Nettiriippuvainen

Ja taas se tyttö on livahtanut tietokoneelle.
- Lotta-Inkeri, heti pois sieltä tietokoneelta.
- Njännännää, tyttö sanoi ja jatkoi naputtelemista etusormellaan ja huudahteli siinä sivussa iloisia ja terveestä pelaajanuoresta kertovia "mä tapoin sut"-ilonpurskauksia. Kurkistin ruutua vähän tarkemmin.
- Toisaalta, tuo peli näyttää ihan mukavalta, sanoin, mutta eikö tuo veren purskahtelu ja jäsenien katkominen ole aika ikävää pidemmän päälle.
- Ei oo. Njännännää. Siitäs sait ja siitä. Isä kato kuinka se kuolee ku ryssä talvisodassa.
- Vai niin... Katsotaanpas... Eihän tämä hullumpi peli näytä olevan. Mitäs siinä on, luunmurskaajat, kaulankatkojat, tehokkaat aseet ja näyttävät olevan ihan kelpoista laatua, tuttua tavaraa meille kovissakin paikoissa olleille. Ja vankka etninen pohjakin pelillä on. Eihän tuo hullumpaa ole, Lotta-Inkeri. Olisitpa nähnyt kuinka isi Säkylässä mahtui panssarivaunuunkin ja kuinka ammuttiin konepistoolilla variksia. Siinä sai elikot kyytiä.
- Njännännää. Ei elukoita saa ampua. Mutta nää on terroristeja ja vihollisii, ei ihmisii. Ja sitä paitsi tää on vain peli. Isi, tapa sinäkin välillä. Tapa, hyvä, tapa lisää, tapa, tapa.
- No täytyyhän sitä lempityttären harrastukseen osallistua. Kivaa tämä on, mutta Lotta-Inkeri, olet nyt viidettä tuntia koneella. Sinä et ehtinytkään vielä sanomalehteä lukea?
- Mitä, sanomalehteä? Njännännää.
- Niin siinä kerrottiin, että sinun on parempi lopettaa, muuten voi käydä niin, että ne kotiuttavat sinut armeijasta maitojunalla kun sinne kymmenen vuoden päästä menet.
- Njännännää. Mul on laktoosi-intoleranssi. Mä haastan ne oikeuteen jos ne pistää mut maitojunaan. Kato isi, siihen mennessä armeijassa kaikki syntyy ohjainsauva kainalossa. Tai ainakin se kuuluu äitiyspakkaukseen. Millä sä kuvittelet vihollisii listittävän. Että maattais jossain kolossa ja ootettais helikoptereita?
- Niin se ennen kävi...
- Tai laitettais joitai maamiinoi naapurin tontille?
- Eiku omalle puolelle maamiinat, hyäkkäystä vastaan...
- Kyllä kymmenen vuoden päästä on pelit ja vehkeet. Joka tytöllä on silloin sauva kädessä. Siitä sit vain ohjataan ohjukset ja heittimet oikeaan suojaan. Tai tiputetaan vihollisen ohjukset aamuauringosta.
- Hyvin tyttö olet opetellut ilmansuunnatkin. Mutta jos ne pitää sua nettiriippuvaisena?
Menipähän tyttö hiljaseksi ja tuli aamupuurolle ihan kiltisti. Taidankin viedä sen armeijan kesäesittelyyn...

Ei kommentteja: