keskiviikkona, elokuuta 18, 2004

Viikon meemittely

Taannoinen kirjameemini tuotti blogikunnissa niin paljon hyviä ideoita, että Blogistanin valtiollinen kustannusyhtiö kiittää nöyrästi luovia ratkaisuja ja idearikkaita osallistujia. Parhaimpia skenejä varten palkataan jo kirjailijoita.

Kaikkia blogien globaali julkisuuskehitys ei miellytä. "Kyse on vakavasta kaupallistumisesta", kirjoittaa Blogistanin Kommunistinen Puolue nettijulkilausumassaan. "Blogien alkuperäisenä ideana oli sanoa ei, toisen kerran ei ja vielä kolmannenkin. Nyt kaupallistuminen ja blogien journaaliluonne estävät radikaalin henkistymisen. Onneksi Pohjois-Koreassa ei näin ole päässyt käymään, vaikka olympiajoukkueen yhdistyminen Etelä-Koreaan keinotekoiseksi Korean joukkueeksi onkin loukkaus pysyvää ja kestävää kehitystä kohtaan."

Pikkulintujen laululiiton nimettömänä pysyvän virkailijan mukaan kirjameemi on jo lähiaikoina tuottamassa ekstroja. Pesäpuusta löytyneen lappusen mukaan suunnitteilla ovat ainakin minkä-kirjan-haluaisin-kirjoittaa -kirjailijakokous, 3 mustavalkoista debyyttielokuvaa ja yksi suora nettiradiolähetys, jossa tunnettu blogisti kertoo kertaisesta epäonnistumisestaan ja siitä seuranneesta angstibloggauksesta. Tämä populaari blogisti lausuu myös valmiiksinauretussa ohjelmassa "Suorat, epäsuorat, selvät ja epäselvät sanat" sampanjakuplien seasta mielipiteet toisista blogeista. Katuhaastatteluissa tingataan esiin ohikulkijoilta kantaa parhaimmasta tuntemastaan blogista. Television aamulähetys keskustelee Runokoneesta.

Eivätkä toiset asemat jää tappiolle. Rinnakkaisohjelmassa on käynnissä valmistelut "Minkä blogin haluaisin kuulla?" -ohjelmaa varten. Moroskoopin Junttileirejä myydään Reality-matkatoimistoissa. Blogikaraokea suunnitellaan Mombasaan: Aikuinen nainen -blogeja on ilmoittautunut karaokematkalle jo parikymmentä.

Blogistanin television ohjelmansiirtoyksiköstä kerrotaan, että osaamiskeskuksen suunnitelmiin kuuluu myös ohjelmaidea, jossa vanhat blogistit keskustelevat bloggarieläkkeen mahdollisuudesta makasiini-phjelmassa prime time -aikaan. Tiettävästi valtiovarainministeri antaa samana iltana Blogotelevisiossa lausunnon, jonka mukaan bloggarieläkkeen maksaminen on mahdollista, sillä ns. taiteilijaeläke lakkautetaan. Blogieläkkeen voivat saada jokaisen vuoden joulukuun 31. päivänä Pinserin Top-listan sijoilla 33-36 majailevat, joiden keskuudesta eläkkeen saaja arvotaan loton yhteydessä. Arvontatapaa varten on jo järjestetty katselutilaisuus Mel Brooksin elokuvaan Mieletön maailmanhistoria. Opetusministeriön kouluosasto suunnittelee englannin kielen muuttamista pakolliseksi bloggauskieleksi. Ruotsinkielisistä blogeista määrätään ns. kielilisä, joka peritään valtionverotuksen yhteydessä. Ruotsinkieliset kunnat saavat kuitenkin oikeuden ostaa jäsenilleen ns. kuntakielibloggausoikeuden. Hinnaksi kaavaillaan 240 euroa / kuntalainen. Summa vähennetään kunnan valtionavusta, joten rahaliikennettä ei välttämättä tarvita.

Mutta siis se viikon meemi:
Millaisen ravintolan haluaisin perustaa?

Palaan teemaan itsekin tuonnempana.

Ei kommentteja: