lauantaina, elokuuta 21, 2004

Terveisiä jääkaapista

On itsestään selvää, että kännykkä ja tietokoneet on kytketty Internettiin. Mutta uusia vaihtoehtoja on jo tarjolla. Haluaisitko blogata jääkaapillasi?

Korealaiset - jotka tuossa taustalla juhlivat 14. kultamitaliaan Ateenassa - ovat perustaneet myös LG-nimisen firman, joka on totta tosiaan kehittänyt nettijääkaapin.

Eikä siinä kaikki, HomeNet -nimellä tunnettu systeemi yhdistää jääkaapin, pesukoneen, mikroaaltouunin, ilmanvaihtojärjestelmän ja digitaalisen projektiotelevision. Voit ohjata systeemiä manuaalisesti, kotiteatterin, kännykän tai läppärin kautta.

Systeemin ydin on jääkaappi. Siinä on tietysti monitori, kosketeltava lcd-näyttö, johon voi vaikka raapustaa viestin muulle perheelle. Jos jaksaa syöttää tiedot koneelle, jääkaappi kontrolloi sinne pantuja ruokatarvikkeita, mukaan lukien "parasta ennen" -päiväyksen. Ehkä se säästäisi maitokaupan kantourakoita.

Jääkaappi on luonnollisesti netissä. Jos siihen yhdistää runokoneen, on käsillä bloggaava jääkaappi.

Yamaha on kehitellyt uuden digitaalisoittimen. Sen voi yhdistää tietokoneen kautta nettiin niin, että riimittelysi voidaan välittää nettiradion tapaan koko maailman kuultavaksi on-line. Voisivatko bändit kohtapuoliin jo etäharjoitella. Tai voisimmeko perustaa bändejä, joissa on eri maissa asuvia soittajia, ja pitää netissä keikan?

Ei kommentteja: