maanantaina, tammikuuta 24, 2005

Bug Me Not

Perjantainen jalan lipsahtaminen kynnyksellä kotona parvekkeelta sisään tullessa vaivaa vieläkin. Jalkapohjassa on puolen sentin korkuinen kohouma parin sentin alueella, siinä musta keskus, jonka keskellä on sitten jalkapohjaa kurkistaneiden mielestä selvä reikä. Itse sitä on paha nähdä. Mitä tai mikä siitä on sisään mennyt, ei ole aavistustakaan. Kenkänaula, niitti, neula tai joku semmoinen. Mutta kipeä pirulainen on eikä kävelemisestä tule yhtään mitään, pahkura (= turvotusalue) on leimahtavalla tavalla kosketusarka ihan kuin kantaluun ja nahkan välissä lihan keskellä olisi lasimurskaa.

Mutta asiaan. Koneen ääressä voi istua - töitäkin tehdään lähes normaalisti - ja ehtii kerrankin lukea vähän enemmän.

Helsingin Sanomien Nyt-liitteen verkkoliite Nyt - on siinäkin muuten paperilehdellä ja sen sivustolla nimi! - mainostaa nettiosoitetta bugmenot.com, joka tarjoaa ilmaisia käyttäjätunnuksia ja salasanoja rekisteröitymistä vaativille kotisivuille.

"49330 sites liberated" itse sivusto kehaisee - mistä lie Hesari saanut sivuilleen käsittämättömän luvun 450014, varmaankin yksi nolla livahtanut liikaa vanhentunutta lukua koristamaan -, mikä tarkoittaa sitä, että lyömällä hakuriville tarvitsemansa saitin, esimerkiksi jonkun rekisteröitymistä vaativan lehden osoitteen, bugmenot tarjoaa mutkattomasti käyttöön jo rekisteröityneen henkilön (tai virtuaalihenkilön?) tunnuksen ja salasanan.

Samaan tarkoitukseen tietysti on olemassa myös näitä tunnuksia ja salasanoja muistiin panevia ohjelmia selaimen liitteenä pilvin pimein, mutta tässä ei tarvitse ruveta täyttämään pitkiä rekisteröitymisruljansseja ja huolehtimaan siitäkin, että nämä tiedot tallentavat kakkubitit (cookie) pyyhkiytyvät helposti tiedostohuollon operaatioissa universaaliin bittikaivoon!

Ei kommentteja: