lauantaina, tammikuuta 22, 2005

Luokkakokous revisited

Mitkä värit! Mikä luonto! Kyllä kelpaa parvekkeella tuprutella aamusavuke. Pyhän perjantain muuttuminen vahtivuoroksi tuottaa ihmeellisiä elämyksiä.

Aamulla huomasin, että vaimokin oli kotiutunut. Olen nyt sitten aamun painikkeeksi kuunnellut minulle tuntemattomien ihmisten eilen esittämien koulutapaamisturinoiden referaatteja pari tuntia. Mitenkään miettimättä tuntuu siltä, että samanlaisia hyvin toimeentulevien ihmisten peruskertomuksia ne pohjimmiltaan ovat. Vaimolle oli myönteisessä mielessä sanottu, että hän näyttää tyytyväiseltä. Sitä minä en ihmettele.

Mutta olivatko ne tapahtuman hiljaisemmat niitä, joilla omaisuus ei kartu ja kivat kokemukset eivät ole jaettavissa "tosta vaan"? Ei, varmaankin he ovat niitä nörttejä ja insinöörejä, jotka osaavat puhua parinkymmenen työvuoden jälkeen vain työstä ja autostaan. Tämä oli arvaus.

Ne joilla menee huonommin eivät ole luokkakokouksissa kertomassa. Osallistumismaksu oli kuulemma 60 euroa. Sellainen summa pitää sisällään monia oletuksia.

Minun mielestäni se on aika paljon periaatteessa kaikille tarkoitetusta ravintolaillasta, jossa juomat pääosin pitää maksaa kuitenkin itse.

Ei kommentteja: