lauantaina, tammikuuta 01, 2005

Mikä on in vuonna 2005?

Rekisteröitymistä vaativa New York Times on listannut asioita, jotka ovat out ja mitkä in vuonna 2005. [NY Times on itse in, koska se ilmestyy Washington Postin tavoin aina kahdeksalta aamulla Helsingin aikaa ja sen ehtii lukea töihin mennessä.]

Jotta pääsette hyvin varustautuneena ottamaan Uuden Vuoden loiventavia, minä raitis juhlija olen etsinyt niille selityksetkin valmiiksi! Siis ripaus Amerikan kulttuurihistoriaa - näillä loistamme yhdessä Trivial Pursuitissa muutaman vuoden päästä! In ovat mm. seuraavat asiat - äänestämisen jätin listalta pois:

1) Wisteria Line, joka on öljysaippuayhtiö, mutta siitä ei ole kyse, vaan ABC-televisioyhtiön menestyssarjasta Desperate Housewives. "There are easily dozens of Wisteria Lanes across the country, but as many as 25 million Americans have been focused on only one on Sunday nights, the suburban street of ABC's mega-hit, Desperate Housewives (9 p.m. ET/PT)", kertoo USA Today, selkokielisen esittämisensä myötä Yhdysvaltain suosituin sanomalehti!

2) Wabi Sabi
Wabi-sabi on olennainen osa japanilaista estetiikkaa, sen perikuva. Wabi tarkoittaa jotakin erityisen kaunista, täydellistä - mutta vähän teknistä - kauneutta, Sabi taas kohteen historian kautta purkautuvaa ikiaikaista kauneutta, esimerkiksi patinaa.

3) Standardit. Tämän jätän suosiolla asiantuntija Marjutille.

4) Rannekorut, joita pidetään sitten keskellä kyynärvartta - linkissä mainoksia!

5) Bob Berney Newmarket -yhtiöstä.
Syntymäpaikka ja -aika: Oklahoma City, Oklahoma, 1954.
Kiinnostuu elokuvista ja elokuvateatterista jo varhain. Ensimmäinen työ niissä "joka-paikan-höylänä". Opiskelee Austinin yliopistossa Texasissa elokuvaa ja elokuvahistoriaa ja joutuu tekemisiin campuksen elokuvaohjelmiston kanssa. Aloittaa radio-televisio-elokuvaa käsittävän alemman korkeakoulututkintonsa jälkeen FilmDallas yhtiössä elokuvalevittäjänä. Yhtiö on osa New World Films -yhtiötä, josta siirtyy sitten Triton Filmsin, Orion Picturesin kautta Banner Filmsiin.
Perustaa omaa markkinointikonsulttiyhtiönsä, Inwood Filmin, joka hoitaa Oscar-nimitetyn Memento-elokuvan markkinointia. Perustaa IFC Filmsin, joka on osa Independent Film Channelia, joka tukee sellaisia kriitikko- ja kaupallistakin menestystä saaneita indie-elokuvia, kuin esimerkiksi Y Tu Mamà Tambìen ja Big Fat Greek Wedding, jotka tuottavat $241 miljoonaa dollaria.
Ryhtyy Newmarket Filmsin presidentiksi 2002 ja osataa Whale Rider -elokuva miljoonalla dollarilla Toronton Film Festivalissa. Se tuottaa $21 miljoonaa. Hän levittää myös Monster -elokuvaa, joka kuvaa keski-Floridassa toiminutta muistaakseni suomalaissukuista sarjamurhaajaa Aileen Wuornoa - se saa yhden Oscarin ja tuottaa $34 miljoonaa. Seuraava menestys on Mel Gibsonin The Passion of The
Christ, jonka tuotto on $370 miljoonaa dollaria. Yhteistyökumppaneina ja ideanikkareina toimivat yhtiössä hänen lisäkseen William Tyrer ja Chris Ball.

6) Humvees with Hillbilly Armor selviää tästä linkistä - suomennos olisi liian rankkaa!

7) Scava on Atlantassa, Georgiassa, toimiva Southern Crescent Alliance of Visual Artists. Scava on italiaa ja tarkoittaa kaivamista!

8) Spamalot on Monty Pythonin teatterijuttu Chicagossa.

2 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Rekisteröitymisvaatimuksesta huolimatta jäin kaipaamaan linkkiä ko. listaan...

Jari Sedergren kirjoitti...

Juttu on mysteerisesti kadonnut! Linkkiä en pistänyt talteen. Standardeista sanottiin vain standardit, ei mitään tarkennuksia.