maanantaina, elokuuta 14, 2006

Castro elää

Pistäydyin A-studiossa kommentoimassa Castrosta julkaistuja valokuvia. TV1, klo 21.00 tänään.

EDIT: Ohjelma löytyy Ylen Mediasalista. Alkupuolen puolessa välissä suurin piirtein. Noin 13 mm vasemmasta laidasta sillä vetopalkilla.

Hauskaa oli se, että kun "ennustukseksi tulevasta" sanoin kysyttäessä - juontajatoimittaja lausui tämän omina päätössanoinaan -, että seuraavaksi saamme Castrosta liikkuvaa kuvaa ja niin itse asiassa oli eilen käynytkin. Reutersin uutinen asiasta oli ehtinyt vasta tämän päivän lehtiin. Kaikki menee suunnitelmien mukaan.

10 kommenttia:

Viti kirjoitti...

Katsoin. Näytit ihan veljeltäsi.

Sedis kirjoitti...

Kyllä se on päinvastoin.

LL kirjoitti...

Hyvä Sedis!

LL kirjoitti...

Annahan palaa!
http://hetkia.blogspot.com/2006/08/kirjoja.html

Laura kirjoitti...

Voi ei. Miksi minä aina sössin tilaisuuteni. Olin kävelyllä - ihanassa ilmassa kuitenkin - sinun ollessasi televisiossa.
Mikset ilmoittanut aiemmin!! Olen kuitenkin blogisi vakiokäyttäjä.
Kerro edes mitä siellä sanoit, pyydän. Jooko.

Sedis kirjoitti...

Lisäsin linkin Ylen Mediasaliin. Sieltä sitä voi katsella.

Viti kirjoitti...

Armikin (Kuusela, tietty) on vielä elossa? Foto oli lehdessä (skeptikkona kaipaan liikkuvaa kuvaa). Soitanpa uutisvinkistä ylen toimitukseen.

Sedis kirjoitti...

Mainittakoon, että samaan aikaan kun olin haastateltavana, Kuuba julkaisi liikkuvaa kuvaa Fidel Castrosta keskustelemassa Hugo Chavezin kanssa. Meidän käytössämme oli vain valokuvia tästä tapahtumasta.

Eli arvauksemme "tulevasta" meni aivan oikein. Liikkuva kuva osoittaa, että puhe - yksi Castron valtteja - sujuu. Siihen valokuvat eivät pysty.

Vaikka Armi on kotipaikkakunnaltamme Muhokselta, Fidel on vähän merkittävämpi uutiskohde globaalisti. Se on eri keskustelun aihe.

Kuuba-spesiaaliaiheiden kohdalla - siis valtion ja pakolaisten politiikkaa arvioimaan - sanoin töllölle, että Aleksi Siltala on paras asiantuntijaksi. Minä puhun vain propagandasta - yhtenä harvoista sitä miettineenä.

Propagahan on pääasiassa tekniikkaa, sitä voi ymmärtää vähemmälläkin järjellä. Jos ei tekniikkaa niin sanomaa. Siitä tässäkin oli kysymys.

Eli vielä pitää petrata vähän Viti ennen kuin ohjaan haastattelut ja Armin propagandapäällikön assistentin roolit sinulle. Sitähän nimittäin tapahtuu useammin kuin moni arvaakaan: kun pyydetään tulee ehdotetuksi jotakuta muuta tilalle. Yleensä siksi, että ei osaa pyydettyä asiaa.

Viti kirjoitti...

Sedis, ei lainkaan ollut tarkoitus ilkkua haastattelullesi tai kommenteillesi. Kirjoitin huonosti, jos niin ymmärsit.
Halusin sanoa: sinua ei kutsuttu kommentoimaan niitä valo- ja liikkuvia kuvia, joita Vatikaani suolsi maailmalle edellisen paavin ottaessa kuolemankielissään vastaan vieraita työhuoneissaan tai vilkutellessa kansalle sairaalan ikkunassa. Vaikka aihetta totta totisesti olisi ollut enemmän kuin Castron kohdalla. Olisipa ollut kiva edes yhden toimittajan tapailevan propaganda-sanaa paavin kuvista. Mutta taisipa tietysti olla kyse silkasta uutisvälityksestä, silloin.
Media pitää hyvää huolta asenteistamme.
Nauran siis toimittajan valveutuneisuudelle. En sinulle.
PS. En ole kommunisti enkä kuubalainen.

Sedis kirjoitti...

Kuuban tapauksessa johtajan vaihdoksella odotetaan olevan ratkaiseva merkitys maan tulevaisuudelle. Moni odottaa täydellistä muutosta. Sen tietävät kommunistit ja kuubalaisetkin.

Vatikaanin kohdalla näin ei odoteta tapahtuvan. Paavin sairaudet ja tila ovat tarkan seurannan kohteena globaalisti.

Kysymys on siis myös merkityksen arvioinnista ja odotuksien - poliittisten spekulaatioiden - asemasta uutisvirrassa.