perjantaina, elokuuta 18, 2006

Jaarituksia Raumalta 1

Internetkahviloita Raumalta on turha etsiä, mutta kirjastosta löytyy, kun onnistuu pääsemään taloon sisään. Arkkitehtuuri onnistuu nimittäin peittämään sen, miten taloon pääsee sisään. Rakennusta ympäri kiertämällä se kuitenkin onnistuu.

Saavuin Helsingistä Raumalle bussilla (3 h 30 min). Pilvet olivat mustia ja sade vihmoi yltyen rankkasateeksikin hetkeksi jossakin Huittisten tienoilla. Raumalla vastassa oli kuitenkin kaunis keli. Vasta iltapäivällä satoi tunnin tai kaksi. Nyt perjantaiaamuna on kaunista kuin mitä.

Eilinen iltapäivä kului haahuillessa Vanhan Rauman kaduilla. (Jokohan tämä toimii?) Alue on mukavasti laaja eikä aika käy pitkäksi. Kahviloita ja ravintoloita riittää, lounas Ravintola Wähä Talbossa (Vanhankirkonkatu 3) oli todella hyvää. Rosépippurikanaa. Hintataso koko alueella on yllättävän edullinen - putiikkejahan minä en paljon kiertele, enkä niistä sano mitään.

13. Blue Sea Film Festival alkoi avajaisilla klo 18.00. Taidemuseon puutarhamaisella takapihalla (Kuninkaankatu 37) sijaitseva festivaalikeskus oli toimiva, varsinkin kun sää oli myötä.

Ensikertalaisellekin tuttuja oli jokunen eikä sopeutuminen festivaalikonkareiden joukkoon osoittautunut vaikeaksi. Mutta häpnaadilla minua lyötiin kun törmäsin myös lomailevaan
Marleenaan, joka nyppi hihastani, kuten olin blogissani kehottanut. Marleena oli saapunut paikkakunnalle vain bongaamaan minut, kuten itselleni uskottelen. On se kumma miten bloggaajatoveriin suhtautuu kuin vanhaan ystävään, vaikka fyysistä näkemistä ei ole.

Ilta hurahti kuin siivillä ja onnistuin noin kuuden tunnin taivuttelun jälkeen hypnotisoimaan paikkakunnalla lomailevan Marleenan niin, että hän jatkaisi bloggaamista. Aikaa meni tietysti näin paljon siksi, että asianajajamme eivät olleet paikalla ja hän suhtautui uhkavaatimuksiini ystävällisellä mutta päättäväisellä hymyllä. Berlusconia mukaellen luulen. että lopullinen sinetti asialle oli tietysti se, että suostuin poseeraamaan valokuvissa. Marleena näyttää kuvan pistäneen jo maailmalle: käteviä nuo satelliittiyhteyksillä tai joillakin muilla härpäkkeillä varustetut kannettavat tietokoneet.

Rankka dieettini pakotti minut palaamaan hotelliin aikaisin, mutta sen myötä herääminenkin sujui jo aamuseitsemältä.

Aamiaisen jälkeen kävelin Uuden Rauman puolella ihmettelemässä tämän kirjaston lisäksi myös rautatieasemia. Vanha Rautatieasema on suljettu ja sen ovessa on lappu, että 250 metrin päässä (kauempana) on uusi asema. Sen ovessa lukee bussien aikatauluja ja kerrotaan, että lipunmyynti on loppunut toukokuussa. Lippuja saa kahdesta matkatoimistosta (käsittelypalkkio lisätään) ja kaupungin kuudesta R-kioskista (puhelu- ja puhelupalkkiomaksu lisätään). Tämän parempaa mainosta hyvin sujuva linja-autoliikenne tuskin tarvitsee. Marssin siis linja-autoasemalle hankkimaan paluulipun sunnuntaiksi.

Nämä koneet ovat päällä vain 15 minuuttia kerrallaan ja salasana on haettava virkailijalta. Päätän siis ensiraporttini tähän. En vielä tiedä, onko kirjasto viikonloppuisin auki, joten en ole varma tulevasta. Kuvia seuraa viimeistään ensi viikolla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Valitettavasti Rauman kirjasto on 1.9. asti viikonloput kiinni. Näin täällä maalla...