keskiviikkona, elokuuta 09, 2006

Kuvan pyrkimykset

1) Välittää kauneutta. Sitä kauneutta, joka nousee filmin perusaatteesta eikä yksityisistä kohtauksista ja kuvista, jotka sellaisinaan saattavat olla kauniita, mutta ovat perusteltuja vain antaessaan oikean kuvan aiheestaan tai ollessaan perusaatteen symbooli.
2) Saada taiteilijat tuntemaan ajanhengen veressään. Ajan äänen tulee kaikua sankarin äänessä.
3) Kuvata sankarinsa pelottomana rajujen tunteiden edessä. Ohjaajan on tällöin käytävä käsiksi vain sellaisiin aiheisiin, joihin he varmasti tuntevat vetovoimaa. Heidän on työnnettävä juurensa aiheeseen niinkuin puu työntää juurensa multaan.
4) Luoda yksilöllisiä tunteita. Todellisuustuntuisia ihmisiä, joiden ei suinkaan tule olla luonteeltaan vastaansanomattomia. Ei valko-musta-nukkeja, joiden toiminta vain todetaan erittelemättä sitä ja jotka pannaan liikkeelle aatteiden edustajana niinkuin vedettäisiin nuorasta sätkyukkoja. Elämän vastakohtien ja vastakohtien ihmisten välillä pitää näkyä ja tulla tajuttaviksi, ja ennen kaikkea tulee vihollista, yhtä hyvin kuin sankaria, valottaa kaikilta suunnilta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä täytyy mennä 1800 -luvun puolelle että löytyy taiteilija joka haluaa välittää kauneutta. Eka maailmansota muutti käsitykset taiteilijan tehtävästä. Ai miten niin? No mietis ny.

/jt

Sedis kirjoitti...

Ei polta vielä.