maanantaina, elokuuta 21, 2006

Paluu arkeen

Paluu arkeen on tapahtunut. Palailen Rauman elokuvajuhliin valokuvien kanssa tuonnempana.

Päivä on sujunut kahta seminaaria alustavasti suunnitellessa, erään tulevan dvd-julkaisun varhaissuunnitelmien parissa ja syksyn esitteiden puutelistan viimeistelyssä: kirjoitettavakseni näyttää kertyvän syyskaudelle 23 uutta esitettä.

Uusia esitteitä kirjoitetaan syksyn ohjelmistosta kaikkiaan 86, mutta tuleehan itse kirjoittamistani täytettä myös Sediksen elokuvablogiin. Kollegani Antti on kuitenkin vielä ahkerampi tänäkin syksynä, 30 esitettä.

Elokuva-arkiston syksyn tarjonta on hurja, joten en voi muuta kuin suositella kalenteriin runsaasti varauksia. Ken elokuvasivistystä kaipaa, nyt on helppo aloittaa. Ja kokeneemmillekin riittää haasteita, sen voin omasta puolestani taata.

Tietysti haluan nostaa esille kollegani Ilkan ja itseni jo vuosia rakentaman esityssarjan Dokumentin ytimessä, jonka järjestysnumerot ovat kivunneet nyt jo yli kolmenkymmenen.

Dokumentin ydin-ryhmämme on vahvistunut arkiston musiikkiasiantuntija Juha Seitajärvellä, joka on kantava voima tämän syksyisen ohjelmiston valinnassa ja esittämisessä. Joten katsokaapa tuosta edellisestä linkistä yksityiskohtia ja pankaa nämä päivät jo nyt kalenteriin.

Sen laajempaa elokuvan ja musiikin sarjaa tuskin on maassamme koskaan esitetty. Eikä siinä kaikki. Nämä näytökset ovat kaikille ilmaisia! Tervetuloa tutustumaan arkiston musiikillisiin arkiston aarteisiin. Filmiltä emme näitä valitettavasti teknisistä syistä voi esittää, mutta kyllä Betacam tässä yhteydessä on aivan siedettävä ratkaisu.

Sopivan tuottajan kädessä näistä saisi huiman kulttuuripläjäyksen dvd:lle. Työtä siinä kyllä piisaisi enemmän kuin yhdelle tuotantosihteerille eikä se toteutuisi halvalla tekijänoikeuksien vuoksi. Mutta kuitenkin.

DOKUMENTIN YTIMESSÄ 30: SVENGIÄ JA SOINTUJA 1928-1939 13.9.
DOKUMENTIN YTIMESSÄ 31: SODAN JA RAUHAN VIIHDE 1940-1945 20.9.
DOKUMENTIN YTIMESSÄ 32: SOI SÄVEL, SYKKII LAULAJAN SYDÄN 1945-1950 27.9.
DOKUMENTIN YTIMESSÄ 33: TÄHTIKARUSELLI 1950-1960 4.10.
DOKUMENTIN YTIMESSÄ 34: SIRPALESATU 1960-1970 11.10.

Ei kommentteja: