tiistaina, elokuuta 08, 2006

Hyviä kokemuksia vähän huonompana päivänä

Tänään ei ehkä pitäisi tehdä mitään tarkkuutta vaativaa. Esimerkiksi nimet lipsahtelevat aivan miten sattuu, kuten Kemppisen uusimman viestin kommenteista voi lukea.

Tajusin tämän, kun olin lounaan korvaavalla kävelyllä Etelä-Helsingissä. Olin juuri saapunut Vuorimiehenkadulla (nro 10) sijaitsevaan Antikvaarinen Kirjakauppa Kauppamakasiiniin, jonka täysiä hyllyjä katsastelin kiinnostuneena, kun oivallus ja siihen liittyvä "voi-ei-häpeä" iski.

Olin nimittäin aamulla lähettänyt uuden kommentin edellisen korjaukseksi, ja siinä sekoilin vielä perinpohjaisemmin. Näitä sattuu ja sanovat, että paremmissakin perheissä. Jos se on näistä kiinni, meidän perhe alkaa olla jo tosi hyvä.

Onneksi antikvariaatin pitäjä Berndt Wikgren tarjosi mahdollisuuden lähettää kommentin-kommentin-korjauksen omalta tietokoneeltaan. Se oli ystävällisesti tehty. Divarinkiertäjien kannattaa tässä kaupassa käydä kirjaostoksilla sekä kirjojen että pitäjän vuoksi.

Netti on tuonut alalle muutakin uutta. Monet pitävät hyllyjen välissä kiertämisestä, hypelöitsemisestä ja hintojen tarkastamisista. Mutta joskus on kiire tai on jalka kipeä. Silloin auttaa antikvariat.net, jossa haluamansa kirjan saatavuutta voi testata.

Mutta kertokaapa te, mitä hyviä divareita tiedätte.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Se on se Ervasti.

Anonyymi kirjoitti...

No Hiltunen, joka sai vuosi sitten Nuori Voima-palkinnon, on tietysti tärkeä paikka. Kauppamakasiinin lisäksi olen tehnyt löytöjä siitä tädin pitämästä, vähän isänmaallisesti painottuvasta krunikan divarista. Hauskin paikka on sen vihaisen sedän pitämä divari Eino Leinonkadulla. Kirjapinoja kattoon saakka ja hinnoittelu miltä tuntuu/miten sattuu-periaatteella. Setä vihaa kaikkia - tai pelkää.

Anonyymi kirjoitti...

Eivät kuitenkaan sano, että "en minä sitä myy, kun en ole vielä lukenut", niin kuin eräs krunikan divarinpitäjä minulle kymmenen vuotta sitten.

Mette kirjoitti...

Lukulaari Tampereella.

Jari Sedergren kirjoitti...

Jes. Koko Suomi mukaan!

Kati Parppei kirjoitti...

Kirjava Satama Joensuussa.

Ainakin ennen sieltä sai loistopalvelua ja mainioita suosituksia kirjamakunsa perusteella (ilman heitä Daniil Harms olisi voinut jäädä allekirjoittaneelta löytämättä).

Anonyymi kirjoitti...

Kesälomalla kävin Savonlinnassa Olavinkadulla (Olavinlinnan puoleisessa päässä, Olavinkatu tuntuu olevan aika pitkä)ja siellä oli kovin pieni, mutta asiantunteva divari. Kirjojen kovista hinnoista saattoi tinkiä kelpo siivun pois.
Kuopio sen sijaan tuntui yllättävän köyhältä tässä suhteessa. En ainakaan löytänyt yhtään kunnollista divaria. Iso kaupunki, yliopisto, mutta ei oikeita divareita!?

Panu kirjoitti...

Helsingissä Ervasti Torkkelinkadulla, Jyväskylässä Päijänne Antikvariaatti Kirkkopuiston kulmalla. Saman puiston laidalla myös toinen, ehkä Lukunurkka tai Kirjakulma, joka on myös Sammakon edustaja Jyväskylässä ja mukava paikka. Päijänne on vähän enemmän vanhaa tavaraa ja historiaa -tyyppinen, Sammakkopaikka taas uutta, populaaria ja sarjakuvaa.

Panu kirjoitti...

Edelliseen kommenttiin tarkennus Päijännettä koskien: "vanhaa tavaraa" siis merkityksessä laadukasta iäkkäämpää kirjallisuutta, ei vanhaa rojua (lapionvarsia ja mantteleita), vaikka joskus rojukirppiksiltä löytyy kirjojakin.

Anonyymi kirjoitti...

Olisin kiljaissut Lukulaarin minäkin, Mette ehti ensin.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tähän astisista. Tätähän voi kyllä mieluusti täydentää. Koskaan ei tiedä kuka tulee käymään.