maanantaina, syyskuuta 18, 2006

Ruotsalaiset ryhtyivät porvareiksi.

27 vuotta sosialidemokraattista hallintoa on ohi. Ruotsalaiset ryhtyivät porvareiksi.

Näemmä jopa Aftonbladet on ryhtynyt asialle.

Demaritappion syitä listannut lehti muistutti vuoden 1996 pääministerin virkaanastujaispuheesta. Siitä lähtien vallankahvassa ollut Göran Persson puhui kymmenen vuotta sitten "vihreästä kansankodista". Se oli "uusi visio, uusi tehtävä sosialidemokraateille", Aftonbladet toteaa ja jatkaa, "[i]dea oli suvereeni. Mutta siitä tuli enimmäkseen sähkön, öljyn ja bensiinin veronkorotuksia".

Porvarien juhlat kestävät yhden vaalikauden. Eiväthän he tässä maailmantilanteessa työllisyyttä pysty parantamaan eivätkä nämä työvoiman globalisoijat tätä edes halua. Porvarikoalitio tuskin kestää riitelemättä edes yhtä vuotta, vaikka vaaleissa se esiintyi poikkeuksellisen yhtenäisenä.

Vihreästä verotuspolitiikasta tuli mieleen Ilta-Sanomien julkistama kansanedustajien poissaolotilasto: kärkikolmikko on Tarja Cronberg, Heidi Hautala ja Osmo Soininvaara.

Vihreiden päänimillä on tietysti paljon muutakin tekemistä (luonnonsuojelun nimissä), mutta kyllä kansanedustajan pitäisi suojata luontoa nimenomaan Eduskunnassa. Vaalit ovat tulossa, joten tämä kyllä muistetaan.

"Ahneille rikkaille saastuttajille meillä ei ole mitään tarjottavaa", eräskin vihreä kansanedustajaehdokas julisti lehtitietojen (HS) mukaan puolueen valtuuskunnan kokouksessa. Pitäisi olla, jos eduskuntaan mielii! Eivätkös vihreiden ohjelmat ole pullollaan tarjontaa, joka on suunnattu juuri "rikkaille saastuttajille".

Me epäpoliittiset ihmiset - blogimme protagonisti viheltelee vinolla suulla - suuntaamme katseemme tänään nousevaan nuorisoon. Perjantaina 22.9. on nimittäin tutkijoiden yo.

Olisi kyllä kiva tietää, miksi ja millä perusteella Helsingin yliopisto ja muut helsinkiläiset tutkijainstituutiot eivät ole mukana. Tapahtumia järjestetään nimittäin vain Lahdessa, Mikkelissä, Jyväskylässä, Kokkolassa ja Vaasassa sekä Vantaalla tiedekeskus Heurekassa.

Ehkäpä selityksenä on Tieteen päivät, jotka ovat taas tulossa tammikuussa 2007. Sen ohjelmanahan on: "Viisi päivää tiedettä aamusta iltaan, esiintyjiä 300. Parhaat suomalaistutkijat liikkeellä, myös ulkomaisia puhujia. Mitä tieteessä tapahtuu?"

2 kommenttia:

Rauno Rasanen kirjoitti...

Tiedän olevani lähes yhtä vaarallinen demareille kuin Toni Halme Perussuomalaisille, mutta kannatan ajattelusi perusideaa, jonka mukaan (ymmärtääkseni) oikeisto ei hae demokratialla muuta kuin omaa etuaan.

???

No mitä demarit sitten hakevat? Yleistä etua. Ai niin. Meinasin unohtaa...

Sedis kirjoitti...

Eikös se ole aika yleistä etua ajavaa politiikkaa ollut. Porvaritkin kehuivat vuosikaudet.