Urho Kekkosen hahmon tunteminen kuuluu Suomessa historialliseen yleissivistykseen. Hän oli Suomen presidenttinä 1.3.1956 - 26.10.1981 [vaikka linkattu Wikipedia-artikkeli hänelle suo olemattoman ylimääräisen vuoden tässä tehtävässä], mutta luettiin poliittisesti merkittävien henkilöiden joukkoon jo parikymmentä vuotta ennen sitä.
Tänään Radio Suomessa on kuunneltavissa YLE:n teemailta, joka on otsikoitu Kysykää Urho Kekkosesta!
"Mitä olet aina halunnut tietää Urho Kekkosen poliittisesta elämästä? Sankari, konna, valtiomies, agentti, näkijä, takinkääntäjä...???", hehkuttaa mainos kysymysmerkeillä. Jukka Kuosmanen on tuonut studioon on kolme poliittisen historian miestohtoria Mikko Majander, Kimmo Rentola ja Timo Soikkanen, joiden repertuaari kyllä riittää vastaamaan katsojien kinkkisempiinkin kysymyksiin. Helsingin yliopiston poliittisessa historiassa pitkään aiemmin työskennellyt Mikko Majander kirjoittaa paraikaa SDP:n historiaa, Kimmo Rentola on Turun poliittisen historian professori ja kansainvälisesti tunnettu kylmän sodan tutkija. Timo Soikkanen tunnetaan parhaiten ehkä ulkoministeriön historiastaan ja hänkin on toiminut professorina Turun poliittisessa historiassa.
Kannattaa varmaankin avata radio illan alussa: Kysymyksiä, vastauksia ja keskustelua UKK:n politiikan kaikista puolista sunnuntaina 21.10. alkaen kello 18.06 tai 18.07 riippuen siitä, mitä mainospuffin riviä uskoo.
6 kommenttia:
Näemmä Wikipedian lisäksi myös presidentin kanslia suo tuon ylimääräisen vuoden Kekkoselle.
Aika noloa kanslialle.
Kekkonen luopui sairauden vuoksi pysyvästi presidentin tehtävistä 26.10.1981.
Presidentin kausihan oli tietysti kevääseen 1982, mutta Mauno Koivisto hoiti presidentin tointa vaaleihin asti ja kun pärjäsi vaaleissa vielä senkin jälkeen.
Lisäsin tuonne tekstiin UKK presidenttikauden päivämäärät.
Wikipediassa ei näemmä ole tästä presidentin toimesta luopumisesta sanaakaan!
Nomutta. Wikipediaanhan voi itse kukin osaaja tehdä lisäyksiä ja korjauksia, se on jopa suositeltavaa. Se on Wikipedian yksi keskeisistä ideoista eli wikipedian käyttäjät luovat, täydentävät ja korjaavat sisältöä.
Totta tietysti.
Ihmettelin vain, kun sentään noin paljon oli kirjoitettu.
Pienoiselämäkertaan tällaiset perustavaa laatua olevat ajoitukset kuuluvat kyllä jo ensimmäisen kirjoittajan perusvelvollisuuksiin.
Laitoin Wikipediaan muutoksen tuohon, tarkensin eron, mutta en nyt ehdi enkä jaksa alkaa käymään läpi koko artikkelia.
Lähetä kommentti