keskiviikkona, lokakuuta 03, 2007

Poikien koulumenestys

Näyttää siltä että ne jotka ovat huolissaan poikien koulumenestyksestä ovat enemmän oikeassa kuin ne jotka eivät ole. "Tutkimusprojektin johtaja professori Liisa Keltinkangas-Järvinen nostaa tutkimustulosten perusteella esille kaksi kysymystä; mitä yläasteen kouluarvosanat lopulta mittaavat ja millaisia oppilaita koulu suosii.

- Erityisesti ihmetystä herättää se, mitä pojilta koulussa oikein odotetaan, Keltinkangas-Järvinen kysyy."

Sitaatin lähde löytyy Ylen uutisista.

Niin, jottei syytettäisi kotiin päin vedosta; minullahan on vain tytär koulussa.

3 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Mikähän ongelma tässä nyt on?

En muista että oppikoulussa pojat olivat sen kummempia kuin tytötkään.

Ehkä peruskoulu muutti asioita sikäli, että se tuo kouluun siellä viihtymätöntä porukkaa joka mieluummin tekisi jotain käsillään.

Mutta semmoiset työt ovat kyllä jo vähissä. Tai siltä ainakin vaikuttaa.

Jossakin luki että maanviljelijöitä joutui n. 100 000 lopettamaan pientilansa laman aikana. Siinä on porukkaa jonka ei tarvinnut miettiä miksi on koulussa. Päästäkseen maatalousoppilaitokseen, tai vain jatkaakseen isän tilaa.

Keltikangas-Järvinen kunnostautui keksimällä myötäsyntyisen temperamentin, joka vielä on hypoteesi, mutta en tiedä selittääkö se peruskoulun poikien viihtymättömyyttä.

Eivät sitä paitsi tytötkään ole yhdestä puusta eistettyjä. Satun asumaan kolmen koulun naapurina ja korttelissa jossa on tuhottomasti kaikenikäisiä lapsia.

Sen kyllä olen huomannut että maahanmuuttajalapset keksivät itsekseen kaikenmaailman seikkailuleikkejä ihan vähästä, mutta suomalaislapsilta mielikuvitusta alkaa puuttua.

Se on vaarallinen merkki.

Hurma kirjoitti...

Vaikka syrjäytymisen syyt ovat varmasti syvemmälläkin, todellinen isojako alkaa alakoulun ensimmäiseltä luokalta.

Koulun alaluokillakaan vähät välitetään lapsen yksilöllisistä oppimisen valmiuksista. OPS mennään väkisin läpi riippumatta siitä moniko ekaluokkalainen pysyy kärryillä.

Tuttavani lapsi ei ollut oppinut lukemaan ekaluokan jouluna. Opettaja kutsui vanhemmat luokseen, päivitteli asiaa, mutta sanoi ettei hän ole ihan kokonaan menettänyt toivoaan lapsen suhteen!

Anonyymi kirjoitti...

Peruskoulu ja kurin höltyminen ovat suuria syyllisiä poikien huonoon opiskelumotivaatioon ja -menestykseen.

Haa, keksin juuri, että perusloulu on feministisen salaliiton keino nujertaa miehet jo lähtökuopissa.