keskiviikkona, kesäkuuta 02, 2004

Kesäuusinnat kunniaan

Poistun tietokoneeltani lähes vuorokaudeksi.

Ymmärrän kyllä pettymyksenne. Monet ovat ilmoittaneet lopettavansa. Mutta luonnolle on annettava sijansa. Voin ehkä supistaa tämän tauon 20 tunniksi. En sen alle.

Mutta hätä on todellakin aivan toisen näköinen. Monet muutkin mediavirta-alan instituutiot ovat ottaneet käyttöön kesäuusinnat. Televisiot, digitelevisiot, radiot, elokuva-arkisto aarre-esityksillään muiden muassa. Kirkoissa lauletaan eilistä virttä. Papit kopsaavat saarnansa saarnakokoelmista. Opettajat näkevät uusintoina vuoden parhaat kouluhetket. Virastoissa on entinen meininki. HKL:n kuljettaja jättää minut pysäkille metrin etäisyydelle aivan niin kuin ennenkin. [Ei muuten jätä toista kertaa!]

Siispä minäkin lasken kesäuusinnat päälle. Olen kirjoittanut lähes 300 liuskaa vajaassa kuukaudessa. Minä en kehu, miten voisinkaan, mutta pomoni laski. Niinpä suhtaudun luottavaisesti siihen, että kaikille riittää hienoja blogihetkien uusintoja. Voi valita: Sediksen parhaat, Sediksen valitut ja Sediksen kootut. Kommenttimahdollisuutta ei ole käytetty riittävästi. Sijoitus Pinserin top-listalla on noussut turhan hitaasti. Teillä on paljon petrattavaa, lukijat. Siksi mahdollisuus uusintaan. Kesän kunniaksi. Ehkäpä tämä tilaisuus ei toistu!

Olen valmistautunut tähän myös sillä, että tutkimukset osoittavat vääjäämättömästi, että kerran nauretut naurut ovat uusintoina entistä parempia. Voin kuiskata paremmin kuulevaan korvaanne, että toisella tai myöhemmällä kerralla voi jopa snaijata mille nauraa! [Heristää veitikkamaisesti etusormea oikean silmänne edessä]. Ei ole refleksiensä orja, naurava kulkuri. Ja pointti. Tärkeintä on nauraa itsellemme!

Jos yö on vaikea, hikoiluttaa eikä uni tule, ota yrttisnapsi: "Jos elämä on rankkaa, ota silloin Fernet Brancaa!"

I'll be back. Sitä ennen, Hasta la Vista!

Ei kommentteja: