tiistaina, kesäkuuta 08, 2004

Pyöritän pyöritän piikkipyörylää aamulla kello viisi

Heräsin viittä vaille viisi pyörittämään piikkipyörylää. Tämä ei tule olemaan elämäni mukavimpia päiviä, mutta tuskinpa se tulee unohtumaankaan. Sen verran isoja päätöksiä on liikkeellä.

Minä en voi niihin puuttua. Täytyy keskittyä pienempiin asioihin. Ja tukea suuria päätöksiä tekeviä, mitä ikinä he päättävätkään.

Siis aamun rutiineihin vaikka pää tuntuu räjähtävän paineesta.

Mittasin. Ei sitä ollut paljonkaan. Sydän tosin hakkaa 98 lyöntiä minuutissa. Vähempikin riittäisi.

Kysymyksiä ja pohdintoja "listasijoituksesta"

Huomaan Pinserin top-listalta, että minulta on parissa päivässä kadonnut pari tilaavaa lukijaa, vaikka kävijämäärä sivuillani on ollut muiden blogien lailla hieman tavallista suurempi.

Kyse voi olla sattumasta. Tarjontaa on tullut lisää. Ehkä joku "puhdistaa" listansa säännöllisesti. Ehkä olen käynyt tylsemmäksi. Tai ehkä sillisalaattini mausteet ovat sopimattomat. [Tarvinneeko sanoa, että olen kala-allergikko.]

Tarkemmin katsoen pisteiden lasku johtuu myös niistä tilaajista, jotka eivät ole päivittäneet viikkoon Päivän pamauslistaansa eli käyneet siellä. Pisteitä siis tulee sen mukaan miten usein lukijat pamauttavat listaansa. Viikossa käynnin toplista-pistearvo putoaa 0,999: stä nollaan.

Toinen asia on se, että näitä usean tilauksen ihmisiä on alkanut ilmaantua. Esim: "käyttäjä6: 6 tuntia sitten; pisteitä: 0 (tällä henkilöllä useita tilauksia)" Voisiko joku kertoa tämän tekstin alla kommentissa, mitä tuo oikein tarkoittaa?

[Onko niin, että esim. z-kirjaimeen päättyvien pamauslaisten kannattaa varoa sitä a-kirjainta vieressä? Tuoko lyöntivirhe Pamauksessa tällaisen kaksoistilauksen? Hassua muuten, ettei Pamauksesta voi poistaa käyttäjänimeään? Onko niin, että kaksi samannimistä tekee toisensa tilastokelvottomaksi? Onko isolla ja pienellä kirjaimella merkitystä?]

Sitten ovat nämä robotit, jotka rastivat kaikki blogit ("käyttäjä36: 9 päivää 15 tuntia sitten; pisteitä: 0 (yli 400 blogia tilaavia ei huomioida)") aika ajoin. Minullekin niin on tapahtunut ja vaimolle. Sitten on näitä jotka tekevät tuon saman tai lisäävät itsensä muiden listoille. Näitäkin on jo pari sattunut.

Kiva miettiä näin pieniä.

Ei kommentteja: