tiistaina, kesäkuuta 15, 2004

Sodankylän elokuvajuhlille

Huomenna lähtö Sodankylän elokuvajuhlille, valmistelut jo täydessä vauhdissa.

Se on raskas työmatka, joten en tiedä ehdinkö päivittää blogia ennen ensi maanantaita. [Siis tiedoksi niille á la Benrope, jotka kokemattomuuttaan ja herkkyyttään, vajaan informaatiovirran tuiskeissa, mätien elintarvikkeiden saastuttamana ja ahdistamana luulevat että yöttömän yön elokuvafestivaalilla saunottaisiin, juotaisiin lonkeroa, laulettaisiin karaokea, istuttaisiin aamuneljään baarissa ja sen jälkeen leirintäalueen portailla sieppaamassa viskiä, tanssittaisiin metsässä lavalla, tavattaisiin vanhoja ystäviä ja leegio kuuluisuuksia, keskusteltaisiin elokuvista ja niiden konteksteista ja plokattaisiin vimmalla uusia tuttavuuksia, ajettaisiin taksilla, tanssittaisiin yöttömässä yössä, myöhästyttäisiin lentokoneesta, vähän riideltäisiinkin, oltaisiin eri mieltä, syötäisiin sovitukseksi poronkäristystä ja muita kasvisherkkuja, haukuttaisiin koulun penkkejä, pohdittaisiin mahdottomia ohjelmaristiriitaisuuksia, kirottaisiin yhteensattumia, ihmeteltäisiin mitä poissaolevalle kuuluu, ihmeteltäisiin mitä läsnäolevalle poissaolojalle kuuluu, ihmeteltäisiin että mitä *** se minulle kuuluu kuka mä oon, kuunneltaisiin Peter von Baghin aamuhaastatteluja, käytäisiin yönäytöksissä teltassa, vastattaisiin kysymyksiin "oot sä **** sedis", suunniteltaisiin seuraavaa elokuvaa, suunniteltaisiin sitä elokuvaa joka lyö läpi Tampereen festareilla ensi vuonna, suunniteltaisiin sitä että miksi minä en saa, ja visiteerattaisiin katsomassa ja kuuntelemassa orkesterin säestämää mykkäelokuvaa täpötäydessä teltassa kaikkien festarivieraiden lsänäollessa tai tehtäisiin muita legendaarisia asioita, joista mieleeni tulee eräänkin elokuvakirjoittajan maaginen tapaaminen ravintola Poronsarvessa festariheilan kanssa - kyse oli sentään 17 vuotta aiemmin pidetyistä festareista...]

Lyhyesti. Siis kyse on äärimmäisen vaativasta ja raskaasta informaatiopainotteisesta työmatkasta, jota ei voi väistää vaan se on kohdattava miehekkäästi, hyttyspelkoa vailla.

Okei, okei, mä kuulen vastalauseenne, kallistan korvaanne puoleenne kuunnelkaa.

Luultavasti ehdin jotakin vispata tännekin, sillä ihmisillä on yllättävän usein mukanaan kannettava tietokone. Yöttömän yön Blogistan on varmaankin jotain uutta.

Valokuvia en pysty lähettämään, mutta saatte paparazzikuvani sitten lähiviikkoina. Vaikka mistä sen tietää, miten tekniikka on parantunut. Digikamera on kuitenkin mukana.

Joten näitä uutisia odoteltaessa jälleen on aika palata pakonomaisesti Sediksen sivuille: uusinnat kehiin. Kuinka hienosti sanoinkaan sen viime, toissa ja sitä edellisellä viikolla! Teoreettiset artikkelit on aina syytä lukea toistamiseen! Nokkelat kolmesti! Niitä voi sitten toistella juhannusjuhlissa kolmen tai useamman jälkeen.

Rakkaat ystävät! Kuulumisiin tällä samalla nettilinjalla, lähes online, takuuvarmuudella. [Mainosspotti: Tilaa mut. Ota mut päivän pamauksesta vasemmasta marginaalista. Et kadu.]

TIETOISKU:
Pixoffin tiedote Sodankylästä

Ei kommentteja: