lauantaina, kesäkuuta 12, 2004

Kävin Lidlissä

Meidän kylään tuli sitten Lidl.

Vaimoni, joka harrastaa oikeudenmukaisuutta, sanoi heti, ettei hän ole kiinnostunut näistä riistäjäkaupoista, joissa työolosuhteet ovat hirvittävät ja työntekijät järjestäytymättömiä. Minä tietysti sanoin siihen, että tuohan kuulostaa Guatemalalta. Tämä on Kultahammasrannikko, jonka ainoa järjestäytymätön työntekijä on Uusi Arno-Taata.

Mutta yksin minun piti lähteä kauppaan. Pitkä rivi juomia saattelee salin perille, jossa ovat oluet. Matkalta perille tarttui mukaan vain Tropical Fruits-juomaa, joka maksoi suurin piirtein saman verran kuin vastaavat tuotteet muissa kaupoissa, 1,19 litra. Oikea puoli käytävästä oli omistettu ensin kahvin kanssa maiskuteltaville ja sitten tuli vastaan karuhko vihannespöytä, jossa jopa ihan kelpo tarjouksia näin lauantai-iltana. Ilmeisesti pöydät halutaan tyjäksi.

Olut oli ilmeisesti halvempaa. Premiumia sai 89 senttiä puoli litraa, ykköstä 49 senttiin. Itse otin 6 pulloa halpaa Scwabenin Bräu-olutta (4,49 e eli 75 senttiä 0,33 l - kaupan tarjouksessa litrahinta laskettu muuten väärin [Ei ollut, kun ottaa pantin huomioon toim. huom.]), joka on nimeltään vain Pilsner. Se maistui järkyttävän hyvältä erinomaisen pakastepizzan kanssa (Mozzarella pizza, 2 x 350 grammaa, 3 euroa yhteensä.) Maisteltavaksi piti ottaa tietysti kaksi tölkkiä tarjousolutta (Grafenwalder, 0,5 l, 99 senttiä) ja pari puolen litran pänikkää kevytsiideriä 1,19. Yahiti siiderit olisivat maksaneet 1,15 e kappale, mutta lasipulloja ei viitsinyt kantaa, vaikka mansikkasiideri kiinnostikin. Siideri onkin Suomessa varsin selvästi ylihinnoilteltua. Ravintoloissa eritoten. Burgen Pils Premium -tölkkejä (0,89 en) en löytänyt vaikka niitä kotiin jaetussa mainostettiinkin [Olihan siellä pari purkkia, taukki. Toim. huom.].

Puolen tunnin kiertämisen jälkeen oli pakko soittaa vaimolle ja sanoa, että helvetti on irti jos et tule kantoavuksi. Houkuttelin häntä edullisilla Mars-jäätelöpatukoilla ja erilaisilla makkaroilla. Huomiseksi ruoaksi hankimme turkkilaisia Cevapcici-jauhelihatankoja (1 kg, 5 e) ja gyroseja (porsas, 0,5 kg, 3 kg) pakasteena. Makkaroita tuli kerätyksi ostoskärryihin erilaisia (salameja, frankfurtereita, krakovanmakkaraa, rostbratwursteja ja bratwursteja), samoin sulatejuustoja. Mutta missä ovat kunnon currymakkarat, joita Saksasta saa joka kioskilta. Kysyn vaan.

Viittä eri sorttia pussikeittoa, perunamuusia, kurkkusalaattia, ketsuppia ja sinappeja (tänään testataan maku ketsupilta ja sinapilta), sekä reiluja purkillisia persiljaa, ruohosipulia ja yrttimaustetta. Kahvia tarttui mukaan kolme pakettia: Bremer-kahvia, Arabicaa, Gold Cafeeta (1,5-2 e 500 g), Cappucino-jauheita (perus, choco- ja amaretto) kolme purkillista (9-10 e kg)

Freeway sitruunalimonaadia, suklaata (0,39 e 100 g levy), kermasuklaata (1,25 200 g levy), mutta manteli- ja pähkinäsuklaat jätin tällä kertaa hyllyyn. Muutenkin erilaiset pähkinää sisältävät tuotteet ovat yleisiä Lidlissä.

Maitotuotteita sai alennuksella, jos niissä oli vain pari päivää myyntiaikaa jäljellä - käytännössä sillä ei ole väliä, mutta jos sen saa 30 % halvemmalla niin mikä ettei. Jäätelöitä oli monia ja ne olivat oikeasti edullisia suomalaisiin ilmavatkattuihin jäätelöihin verrattuna. Mars-patukat 8 kpl 3 euroa!

Meinasin ostaa Welltechin Design-stereosarjan (99 e), mutta lapsi vonkui itselleen halvemman ja huonomman Philipsin Anttilasta (koska kaverillakin on sellainen) joten sen kansa sai minkä halusi. Tennismailoja sai 25 euroon, mutta ei minusta tämän kaiken syömisen jälkeen ole pelaamaan.

Kaiken kaikkiaan LIDL jätti positiivisen kuvan. Vartijat olivat sopivan tiukan näköisiä, mutta saksalainen schäfer tai doberman olisi parantanut tunnelmaa. Myös musiikkia voisi panna peliin hieman nahkahousu- ja torvisoittohumppalinjalta.

Tunnelma oli sama kuin ruotsinlaivan kaupassa. Ostohulluus iski, sillä mieli kaipaa piristystä erilaisten etikettien ja tuotenimikkeiden maailmassa. Kulutin iloisena 129 euroa. Erityisen iloinen oli vaimo, joka aina valittaa etten tee perheelle ostoksia. Erityisen huono olen ostamaan kuulemma vessapaperia, mutta sitä toin viikolla kukkien sijaan 30 rullaa, jotta ei tarvitsisi valittaa.

Nyt sitten Mozzarella-pizza on nautittu Schwabenin Bräu-oluen kanssa, Bremer-kahvia tulossa ja saksalainen mansikkakakku sulamassa, huiman hyviä keksejä ja ei-fazerinmarabousuklaata unohtamatta. Likööri on sentään laivaostoksia.

Kelpaa odotella ensimmäisen matsin alkua.

Joka muuten alkaa nyt! Hyvä Kreikka! (Kuolemansynti nro 1; ahneus...) [Eka matsin jälkeen: Kuolemansynti nro 2: mässäily on sekin jo plakkarissa...]

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

"turkkilaisia Cevapcici-jauhelihatankoja " Sen verran korjaisin, että cevapcicit ovat Balkanilaista herkkua, eikä turkkilaisia.