perjantaina, syyskuuta 21, 2007

Brief without grief

Kansalaisjournalismia Afrikasta.

Joka torstai ilmestyvän Pambazuka Newsin takana on panafrikkalainen yhteisö, johon kuuluu noin 300 henkilöä ja organisaatiota - akateemisen maailman edustajia, poliitikkoja, yhteiskunnallisia aktivisteja, naisorganisaatioita, kansalaisjärjestöjä, kirjoittajia, taiteilijoita, runoilijoita, bloggareita ja kommentaattoreita. Puolisen miljoonaa lukijaa: lehden lisäksi tarjontaan kuuluu ääni- ja videobloggausta, radio-ohjelmia, kännybloggausta ja kännyhälyttimiä naisiin kohdistuvan väkivallan vastustamiseksi ja blogeja, jotka seuraavat erityisesti Afrikan Unionia.


Kännykällä voidaan suojella vaikkapa vaalien demokraattista toteutumista. Tätä seurataan sivustolla, jota ylläpitää National Democratic Insitute for International Affairs. Tätä ette kuule Häkämieheltä! Järjestön periaatteet löydät tästä linkistä.

Hossein Derakhshan, tuttavallisemmin "Hoder" in iranilainen bloggari ja toimittaja. Vähän toista Irania tarjolla kuin mihin meidän tiedotusvälineemme kykenevät.

Life-Line to Citizen on blogi netin käyttökelpoisuudesta erityisesti Intiassa ja Etelä-Amerikassa.

Maailmassa on miljoonia kiintoisia, merkityksellisiä blogeja ja saitteja. Miksi emme kuule niistä koskaan kotoisen journalismin kautta?

3 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Olen tässä miettinyt, että pelkääkö Sanoma-konserni tämäntapaista vapaata sanaa, joka Blogistanissa on?

Ilman muuta tärkeintä on seurata maailman menoa, siis muun kuin Suomen, kun vähitellen alkaa tulla aitoja ääniä vaikka sensuurikin (esim. Kiinan) yrittää niitä estää. Köyhimpien, esim. Saharan eteläpuolisen Afrikan, soisi olevan meidän suomalaistenkin blogien linkeissä.

Suomessa taas tämä tuntuu tärkeimmältä keksinnöltä vuosikymmeniin kansalaisfoorumina.

Ja kiitos linkeistä! Täältähän niitä löytyy, blogien joukosta. Tuskin lehdillä on intressiä niitä painaa.

A-K.H kirjoitti...

Lasitalon emäntäkin on lässähtänyt vakiokommentaattoreineen. Ainakin minusta näyttää siltä, kun siellä joskus käyn. Ei enää Hesari kiinnosta tämän blogin kautta. Jos tämä on vähän kyyninen ja masentava blogi, kuten ajattelen, saatan viihtyä täällä, vaikka en kommentoisikaan. Ei niitä kaikkia miljoonia hyviä jaksa...

Ripsa kirjoitti...

Jes. Lasitalon emäntä voi pelätä kivisadetta.

En tiedä kun en tunne.