lauantaina, syyskuuta 08, 2007

Katajainen kansa, rukihinen leipä



Katajainen kansa, rukihinen leipä.

Tässäpä aikamoinen uutuus. Ohrarieskaa "ruis"-labelilla.

Tuotteesta ei siis löydy ruista lainkaan.
Posted by Picasa

6 kommenttia:

Varapygmi kirjoitti...

Hoi, tuo on muutenkin ihan ässä. Hienosti sopivat yhteen myös nämä määreet:
"Vaasan" + "Lapin rieska"
ja
"Uutuus" + "Aito ja alkuperäinen"

Kolminkertainen täysosuma yhdessä vaivaisessa muovipussissa.
Napapappojen Poppi-Hessu antoi tuolle aikaisemmin jo kunniamaininnan.

Jari Sedergren kirjoitti...

Erinomaista analyysia.

Anonyymi kirjoitti...

Paitsi jotta Vaasan kotitivuilla tuotetiedoissa sanotaan että sisältää 11% lestyruisjauhoja ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ohraanhan rieska pitäisi toden mukaan leipoa, olipa kysymys lappilaisesta tai savolaisesta versiosta. Molemmat maistuisivat suussa niin hyvältä, mutta kun pötsin pentele ei enää siedä... -Sauli

Jari Sedergren kirjoitti...

Itse pidän tästä Lapin ohuesta rieskasta.

"Savon rieska" on enemmän rievää, kun se on niin paljon paksumpi. Ja sitä paitsi aivan eri juttu.

Tänne etelään rieska saadaan harvoin tuoreena. Oulun ja Lapin suunnalla käydessä sitä tulee aina syötyä vatsa täyteen.

Olen sitä pari kertaa tehnyt. Tulos on ollut hyvää, mutta erilaista.

Pitäisi olla oikein kuuma uuni käytössä. Rieskahan vaatii lähes 300 astetta.

Jari Sedergren kirjoitti...

No niinpä on.
vehnäjauho, vesi, lestyruisjauho 11 %, perunahiutale, siirappi, kasvirasva, suola (1,2 %), sakeuttamisaine (E 412), emulgointiaine (E 471), stabilointiaine (E 450), säilöntäaine (E 200), happamuudensäätöaineet (E 263, E 330), hapettumisenestoaine (E 304), aromi ja väri (E 160a).

Mutta silti väittäisin, että ei kyllä ollut tuon ostamani paketin tuoteselosteessa. Kuvahan on peräisin jo alkukesältä. Mutta tätä en voi todistaa.