torstaina, syyskuuta 06, 2007

Veikkaa Tiitisen listasta

Helsingin Sanomat kertoo tänään omassa uutisessaan (HS, A4, 6.9.07), että ns. Tiitisen listan julkaisemisesta lyödään virallisesti vetoa.

Vedonlyönnin rajapäiväksi on asetettu seuraava Suomen itsenäisyyspäivä eli 6.12.2007 - ei kai tällaisia päivämääriä enää kukaan tiedä, kun ne ovat numeroina ilmaistavissa. Uutinen avaa kiitettävästi, lähes kansalaisjournalistiselle tasolle asettuen, tämän hetkiset kertoimet.

Ei julkisteta -kerroin on 1,45 eli satasella saa takaisin 145 euroa. lehti kertoo. Jos minulta kysytään, niin helppoa rahaa on siis tiedossa. Ennen itsenäisyyspäivää Supossa tuskin saadaan aikaan mitään henkilökunnan pikkujouluja suurempaa. Siihenkin rahat saatiin ainakin aikoinaan esimerkiksi ylioppilaskunnalta tai joltakin muulta onnettomalta yhteisöltä tarpeettomien ilmoitusten tuotoilla henkilökunnan lehteen.

Julkistetaan kyllä -kerroin on HS:n mukaan 2,55. "Satasen sijoituksella nettoaa vedon toteutuessa 155 euron voittopotin", lehti lausuu.

Hetkinen! Voittopottihan on tietysti 255 euroa, jossa lisäarvoa sijoitukseen kertyy tuo 155 euroa.

Kuka helvetin agentti Hesarissa ehti sen satasen viemään kansalaisjournalistin pivosta?

EDIT klo 11:30. Aamupäivällä Supo ilmoitti julkisuuteen, ettei listaa julkisteta. Rikkaus mielessään elävien rahat on siis syytä sijoittaa tuottavampiin kohteisiin kuin turvallisuuspoliisin tekemisiin tai tekemättä jättämiseen.

Ei kommentteja: