tiistaina, syyskuuta 25, 2007

Symposium lähenee

Torstai lähenee. Osa vieraista saapuu jo keskiviikkona, mutta sitä ei ehdi vielä ajatella. Eilen illalla piti työpäivän jälkeen istua vielä pari tuntia kokouksessa, eikä seitsemältä illalla kotiin päästyä jaksanut enää ajatella.

Luin dekkarin ja sain hartiat kipeäksi sohvalla.

Aamun puolitoistatuntisen esitystoimintakokouksen jälkeen englanninkielisen esityksen pariin. Kolme liuskaa ykkösrivivälillä riittää, sillä näytteitä on tulossa enemmän kuin tarpeeksi yhteiseen dokumenttielokuvan tutkimushankkeen esittelyymme. Kollega oli luonnostellut pohjia aimepien suomenkielisten tekstien pohjalta.

Oman esitykseni uutisfilmeistä Suomessa ajattelin tiivistää kolmeen kirjoitettuun liuskaan. Näytteet, niiden valinnan logiikan ja näytteiden esiin tuomat tutkimukselliset oivallukset ajattelin päästellä ilman kirjoitettua tekstiä. Eilen näytteitä valikoidessani oikein hämmästelin kuinka helposti niitä oivalluksia tulikaan. Jokainen näyte konkretisoi jotakin muutosta tai uutta piirrettä uutisfilmin historiassa. Näyttää selvältä pässinlihalta.

Iltapäivä menee siis siten, että minä editoin tekstiä ja kollega runttaa näytteitä beta-formaatista dvd:lle filmi/video-osaston ammattilaisten kanssa. Onneksi vuosien työ kantaa nyt hedelmää - tätä varten ei uusia siirtoja filmiltä tarvinnut tehdä.

Ei kommentteja: