lauantaina, syyskuuta 29, 2007

Nailonsukkia ja viinaa

Kaupunkilehtiä ei tule luettua kovinkaan tarkalla sihdillä, mutta joskus aina ilahtuu loistavasta journalistisesta tiivistyksestä.

Tällä kertaa se tuli poliisin suusta Kaupunkilehti Vartissa (30.9.2007), sitaatin kirjasi talteen Laura Helminen.

Jutun aiheena on itäviinan myynti Helsingissä. Ylikonstaapeli Hannu Juvonen Helsingin poliisin city-ryhmästä suhteuttaa alan kulttuurihistorian loisteliaasti: "Takavuosina suomalaiset matkustivat Leningradiin myymään nailonsukkia ja farkkuja ja palasivat mukanaan viinaa. Nyt osat vain ovat kääntyneet toisinpäin."

Apropos! Tekisi mieli käydä marraskuun lopulla IDFA-festareilla Amsterdamissa. Se on maailman suurin dokumenttielokuvafestivaali.

2 kommenttia:

A-K.H kirjoitti...

Osuvasti on sanottu myös Lestinjokilehdessä (Varamies). "Puolustusministeri Häkämies on Suomea uhkaavia asioita luetellessaan lausunut kolme kertaa turhaan Venäjän nimen. Tasavallan presidentti Halonen ei ole kuitenkaan pitänyt ilmatilan loukkausta tahallisena tekona ja vastauksena puolustusministerin puheisiin."

Sedis kirjoitti...

Pieni tarkennus. Asiaa, jonka käännekohta oli jo vuonna 2005, jolloin Suomi ilmoitti aina ilmoittavansa julkisesti rajaloukkauksista, hoiti ulkoministeri Kanerva:

Hesarin uutinen 20.9. kertoo:

"Venäjän selvityksen mukaan ilmatilaloukkaus ei ollut tahallinen, vaan se johtui lentokonemiehistön ja maa-asemien 'puutteellisesta tiedonvaihdosta'.

Suurlähettiläs Rumjantsev totesi Venäjän pahoittelevan tapahtunutta ja teki ehdotuksen asiantuntijakeskusteluista vastaavien tilanteiden välttämiseksi jatkossa.

Ulkoministeri Kanerva esitti tyytyväisyytensä Venäjän antamaan selvitykseen ja piti asiantuntijakeskusteluiden järjestämistä hyvin perusteltuna, ulkoministeriö totesi."

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Ven%C3%A4j%C3%A4+my%C3%B6nt%C3%A4%C3%A4+loukanneensa+Suomen+ilmatilaa/1135230461282