torstaina, syyskuuta 27, 2007

HS - seksikäs lehti

Seksikäs lehti tuo Helsingin Sanomat. Ei etukäteen arvaisi, missä jutussa räväkästi tärähtää. Esimerkiksi Myanmarin munkkien haastatteluihin pohjaavassa repparissa ei arvaisi toimittajan tiivistävän buddhalaismunkin maailmankuvaa niin kuin Tommi Nieminen tänään: "Häntä ei kiinnostanut Britney Spears eivätkä internetin muutkaan tissit." (HS 26.9.2007, B1).

Buddhalaismunkkia? JOs eivät tissit, niin miten olisi raha?

Nieminen sanoo, että munkiksi ryhtyminen - toimittajan kielessä "munkkeus" - "on ollut fiksu uravalinta". Tämä johtuu siitä, että luostarissa "on saanut koulutuksen ja sen jälkeen ruokaa, tupakkaa ja rahaa ihmisiltä uskonnollisina almuina". Valitettavasti toimittaja ei kerro paljonko viikossa irtoaa. Tähän kannattaa kysyä urheilutoimittajilta neuvoa, sillä pääuutiseksi Kultaisen liigan päätöskisoissakin nousivat ansiot voitoista ja kolmansista sijoista.

Tällaisen nuoren bisnesleijonan hahmottamiseen käytetyt kielikuvat eivät mene hukkaan, vaikka tempukset ovatkin vinksallaan: "U Asapha suunnitteli avaavansa luostarin yhteyteen meditaatiokeskuksen, johon hän houkuttelisi länsimaalaisia turisteja."

Vaikka seksistä ei ihan olekaan kysymys, mainittakoon, että hyvinkin konservatiiviseksi mielletty CSU-puolue Baijerista on saanut räväkän naisedustajan, maaneuvos Gabriele Paulin. Naisedustajaa vastustetaan mm. siksi, että hän on ehdottanut avioliittojen määräaikaisuutta. (Ilkka Ahtiainen, Naispoliitikko järkyttää ehdotuksillaan Saksassa, HS 26.9.2007, B3)

Poikamiehenä ehdotin keskusteluissa usein itse samanlaista: minun mielestäni avioliitot lupauksineen olisi pitänyt uudistaa virallisesti joka kymmenes vuosi. Paulille riittäisi seitsemän. Kirkoillehan tässä asiassa ei riitä mikään muu kuin ikuisuus.

Sivulla C3 Anu Silfverberg nostaa esiin R & A-elokuvan Venus: "Jessien ja Mauricen välille syntyy eräänlainen hauras ystävyys, johon tuovat tummia sävyjä vanhuksen seksuaalinen halu ja tytön toive hyötyä miehestä. Mauricen ikä asettaa hänet tavallaan epäseksuaaliseen tilaan, mutta antaa hänelle samalla valtaa. Tytöllä taas on nuoruutensa, joka on samalla sekä valtti että ansa. Suhteen kuvaus on hienovaraista, ja häilyy jatkuvasti hyväksikäytön ja todellisten tunteiden välillä." Tästä varmaan olisi voinut kirjoittaa niin, että päät vain lentävät. Niin kuin varmaan kirjoitetaankin.

Näitä oli toki muitakin, mutta on mentävä.
Seksikästä päivää kaikille tasapuolisesti.

2 kommenttia:

Varapygmi kirjoitti...

Jos ei munkkeuden ruumiillistumaa tosiaan tissit kiinnosta, niin epäilemättä sitten toisenlaiset munkit.

Ripsa kirjoitti...

Kuulkaas nyt irvileuat.

Huomenna, eiku tänään perjantaina, kehotetaan kaikkia maailman ihmisiä pukeutumaan punaiseen puseroon Burman veljiä ja siskoja tukeaksemme.

Lehtien uutiset jääkööt omaan arvoonsa.

Levittäkää viestiä!