lauantaina, tammikuuta 26, 2008

DocPointin tiedottaja kertoo

DocPointin tiedottaja kertoo:

"DocPointin uusintanäytösten elokuvat sunnuntaina 27.1. elokuvateatteri Maximissa ovat Ulrich Seidlin retrospektiiviin kuuluva, ohjaajan uusin elokuva Import/Export ja naiskauppaa käsittelevä, paljon keskustelua herättänyt It Happened Just Before.

Import/Exportin päähenkilöt ovat Itävaltaan paremman elämän toivossa lähtevä ukrainalainen sairaanhoitaja Olga ja Itävallasta Ukrainaan töiden perässä muuttava vartija Paul. Heidän tarinansa ja matkansa itäisen ja läntisen Euroopan välillä kertovat nykypäivän eurooppalaisesta todellisuudesta. Import/Export on kiistellyn ja kiitetyn itävaltalaisohjaajan Ulrich Seidlin uusin elokuva ja se sai ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlien kilpailusarjassa keväällä 2007.

Itävaltalaisen Anja Salomonowitzin elokuva It Happened Just Before on todellisten tarinoiden pohjalta rakennettu elokuva naisten salakuljetuksesta ja ihmiskaupasta. Salomonowitz käsittelee ajankohtaista aihetta poikkeuksellisella tavalla, sivustakatsojien kertomusten kautta. It Happened Just Before kuuluu vuoden hätkähdyttävimpiin ja ylistetyimpiin eurooppalaisiin dokumenttielokuviin.

Lippuja uusintanäytöksiin voi ostaa lauantaista 26.1. alkaen kaikista Finnkinon myyntipisteistä. Liput 6 eur.

DocPointin uusintanäytökset
Sunnuntaina 27.1.2008

Klo 17.00
Maxim 1 (Kluuvikatu 1)
It Happened Just Before
Itävalta 2006, 73 min
(Ohj. Anja Salomonowitz)


Klo 21.00
Maxim 1 (Kluuvikatu 1)
Import/Export (K-18)
Itävalta 2007, 135 min
(Ohj. Ulrich Seidl)"

Ei kommentteja: