keskiviikkona, tammikuuta 30, 2008

Korvausta tiedossa

DocPointin päätöselokuvana olleen Stranded-dokumentin näytös sunnuntaina 27.1. klo 21.00 Bio Rexissä peruuntui teknisten ongelmien takia. Näytös oli loppuunmyyty, sillä Stranded tunnetaan hienona dokumenttina lento-onnettomuudesta ja jopa shokeeraavana selviytymistarinana Andien keskeltä. Se voitti pääpalkinnon maailman suurimmassa dokumenttielokuvatapahtumassa IDFA:ssa Amsterdamissa marras-joulukuun vaihteessa viime vuonna. Näkemieni elokuvien perusteella olin samaa mieltä palkitsijoiden kanssa. Elokuvassa oli sitä jotakin, jota hyvissä elokuvissa on.

Olen kuullut, että elokuvaa yritettiin hankkia Suomeen jo Amsterdamin festivaaleilla, mutta ei onnistuttu, sillä ainoa kopio oli matkalla Sundance-festivaaleille Utahiin. Myöhemmin kävi kuitenkin ilmi, että se voitaisiin sittenkin saada Helsinkiin digibeta-formaatissa ja elokuvalle varattiin kunnioittava paikka päätöselokuvana.

Elokuva oli niin pitkä, että se ei yhdelle kasetille mahtunut. Kaksi kasettia saapuikin viime tingassa ja niin oli, että molempiin oli tallennettu vain elokuvan alkupuoli. Sundancen sivuilta ei käy ilmi, oliko siellä vain kaksi elokuvan loppupuolta.

Murphyn laki on onneksi laiksi kovin epävarma. Park Cityn näytöksessä edes Varietyn arvostelija ei mahtunut istumaan.

DocPoint ilmoittaa nyt kotisivullaan, että näytöksessä olleet saavat halutessaan hyvityksen lippujen hinnasta ottamalla yhteyttä osoitteeseen info@docpoint.info.

Festivaali tiedottaa samalla, että se tekee kaikkensa järjestääkseen lisänäytöksen elokuvasta mahdollisimman pian. Ajasta ja paikasta tiedotetaan myöhemmin festivaalin verkkosivuilla.

Jos lisänäytös järjestyy, alkuperäiset liput kelpaavat näytökseen sellaisenaan.

Ei kommentteja: