tiistaina, maaliskuuta 15, 2005

Kuukkeloiden käyntiin

Näinä päivinä kaikkien blogibongareiden kiikarit ovat siirtyneet tirkistelemään omaa kuukkeliaan, yhtä havumetsän viehättävimmistä linnuista.

Tunnetuin bongarimme, joka ansaitsisi kunniakirjan, on tietysti Hannu Siitonen, keihäänheittäjäsankari. Hän on intoutunut kuvaamaan kamerallaan juuri kuukkeleita. Hannusta tehtiin aikoinaan mainio henkilökuvausta lähenevä kirjakin, nimeltään hyvin osuvasti Mies ja keppi. Tämän hiljaisesta, sitkeästä ja kärsivällisestä miehestä tehdyn opuksen kirjoitti Gunnar Mattson: se kertoi vähintään yhtä paljon itsestään kirjan tekijästä ja oli juuri siksi hyvä urheilijakirja. [Lisäys: Sain teoksen palkinnoksi, kun minut valittiin Bottan parhaaksi urheilijaksi muistaakseni vuonna 1980. Sijoituin Pohjalaisten osakuntien (Pohjois-P, Etelä-P ja Vasa Nation) yleisurheilukilpailuissa kaikissa lajeissa toiseksi, paitsi miesten kuulassa, jonka voitin ylivoimaisesti reilun 13 metrin pukkauksella.]

Mutta nyt myös bloggarit ovat bongailleet kuukkeleita jo ainakin 20 blogissa.

Lähtökohtana innolle lienee ollut brasilialainen, laulutaidostaan kateellinen kuukkeli, joka ei voinut sietää sitä, että suomalaiset kollegat laulavat kultaisen kuukkelin äänellä.

Kultaisen kuukkelikisan luonnonystävien siis odotetaan ehdottavan maaliskuun lopuille tullessa tekevän omat valintansa - siis ilmoittamaan maksimissaan kolme ehdokasta jokaiseen kategoriaan, jotka ovat tänä vuonna:

Paras blogi,
Paras uusi blogi,
Paras päiväkirja,
Paras erikoisalablogi,
Paras kolumni,
Paras viilaus (sis. ulkoasun),
Paras vähän tunnettu blogi,
Paras tagline,
Paras merkintä,
Humoristisin blogi.

Näistä ehdotuksista tai niiden ulkopuolelta raati sitten tekee diktatoriset päätöksensä, joista ei voi EU-tuomioistuimeen valittaa, aivan niin kuin banaaneja kasvavassa Blogistaniassa voi odottaakin.

Tässä mielessä kuukkelikisa on nopeasti saavuttanut saman legendaarisen asemansa lintutarkkailulavana kuin Euroviisujen laulukilpailut, Mis' Laaja Aukee Suomi -kisa, Tangokuningatar ja -kuningas-competition, Viime vuoden poliisi 'look-a-like'- ja Metsäkyntöajon piirinmestaruuskilpailut, joissa kaikissa Sedis Blog on ehtinyt olla melkein, hilkulla ehdolla vasta pari kertaa.

Selityksiä löytyy, kuten urheilijaluonteelle sopii. Viime toukokuussa perustettuna ja siis varsin uutena blogina sen oli vaikea harjoitella metsökyntöajon piirinmestaruuskilpailuihin, jotka pidettiin samassa kuussa.

Mutta asiaan. Sedis Blog sopii mielestäni ehdotettavaksi kaikki muihin kategorioihin paitsi Paras viilaus - se kuuluu Sinisen kirjan marginaalin Janille, joka todennäköisesti tarvitsee näinä päivinä kaikkein eniten viilaa ja Paras tagline, koska ei sellaista palkintoa voi antaa blogille, jonka pitäjä ei tiedä, mikä on tagline.

Mutta eikö voitaisi kehittää yhdeksi erikoisalakuukkeliksi "Sääli-Kuukkeli"? Tämä Kissankultainen Kuukkeli, ns. Sääli-Kuukkeli jaettaisiin "Säälittävästä ja Sinnikkäästä Yrittämisestä Kaikkien Muiden Kultaisten Kuukkeleiden Hallitsijaksi".

Vihdoinkin vahvoilla!

Ei kommentteja: