perjantaina, maaliskuuta 25, 2005

Uskontotesti

You scored as atheism. You are... an atheist, though you probably already knew this. Also, you probably have several people praying daily for your soul.

Instead of simply being "nonreligious," atheists strongly believe in the lack of existence of a higher being, or God.

atheism

96%

Islam

75%

Paganism

63%

agnosticism

54%

Buddhism

42%

Satanism

38%

Judaism

33%

Christianity

29%

Hinduism

4%

Which religion is the right one for you? (new version)
created with QuizFarm.com


Kuten teksti osoittaa, tämä on (kristin)uskovaisten tekemä testi, mistä todennäköisimmin asenteellinen tekstiselitys: monet ateistit ovat uskonnottomia, mutta sen tunnustaminen veisi oikeutuksen tällaiselta massatekstiltä, jossa uskonnot niputetaan yhteen tavalla, jota ne itse eivät koskaan voisi hyväksyä.

Olen oikein tyytyväinen islamin ja kristinuskon suhteeseen noissa tuloksissa, vaikka se on tietenkin käsittämätöntä, koskapa Koraani on - kuten sanottu - vain kommentaari Raamattuun. Siinä on vain pari sellaista henkilöä, joita ei Raamatusta löydy. Niinpä ero selittyy kysymyksien paasauksilla Jeesuksen henkilöstä, joka on toki Koraanissakin yksi profeetoista. Satanismi-pisteet olivat minulle yllätys, mutta en tunne toimialaa, sillä sen opportunity director's cut ei ole minulle vielä saapunut. Hindulaisuus ei myöskään ole koskaan minua innostanut, ja ihmettelen niitä, joita se innostaa. Kristinuskon (ja juutalaisuuden) aste lienee osa kulttuuriperintöä, ja tuon verran voi itsessäni sitä hyvinkin hyväksyä. Agnostikko- ja pakanaluvut ovat ymmärrettävissä samalla tavalla: ne ovat osa koulutustani ja kulttuurien tuntemusta.

Ei kommentteja: