torstaina, maaliskuuta 24, 2005

MitVitin orjat

Te Kolhoosin vanhempi politrukki Vitikka nautti arbuusinsa loppuun, sytytti mahorkkasavukkeen, avasi housunkauluksensa ja henkäisi väsyneesti:n orjat, jotka kansana vaellatte tänne Sedis Blogin syövereihin, kuulkaa, että on koittanut uusi, vapauden aika. Päästän teitit Epyktin tyranniasta.

Enää teidän ei tarvitse kärsiä päivitystiheydestä. Enää ei ole aika houkkain kuulla tuota Kolhoosin vanhempi politrukki Vitikka nautti arbuusinsa loppuun, sytytti mahorkkasavukkeen, avasi housunkauluksensa ja henkäisi väsyneesti:n kuumehouruista sanaa, joka on vienyt teidät perkeleen teille. Teille on koittanut Vapauden Aika.

Täällä teille sataa taivaasta mannaa, matza-torttua ja sirkushuveja. Täällä ei Jäädykepiirikunta, Kuuluttajan Koulutusohjelma, Pää Auki, Karu Selli tai muut sirkusmaakarit huumoribloggaile. Heille on suotu vain kommentin lahja.

Täällä eivät erikoisblogeile Kallioblogi, Linko ja Roklintu, sillä mitään erikoista ei teille ole tarjolla, on vain syvä kaunis Buddhan ääni, joka johdattaa teidät aaltomassain läpi paratiisiin.

Täällä eivät elämäänsä kirjaimittavat päiväkirjanpitäjät Menopaussi, Maalainen tai Kesät, talvet... kerro elämänsä yksityiskohdista, sillä Me ohitamme arkipäivän asiat pikkusormen heilautuksella ja hanhen selällä ellei kyse ole kultalevyistä, joita seireenien säestyksellä karokessa lauletaan.

Täällä eivät muut tee taglinejä eivätkä parhaita merkintöjä, sillä ne on varattu vain Sedis Blogille yksinoikeudella. Täällä eivät viilaile, pulttaile, höylää selliin tuomitut, eikä täällä ole kukaan vähän tunnettu.

Pyhän Kuukkelin ympärille kumartuneena lupaan teille, MitVitin orjat, että vapautan teitit Epyktin tyranniasta ja Teille on houreviipeen jälkeen Koittava Vapauden Päivä ja Armon Aika. Ollos siunattu, blogikansa.

4 kommenttia:

Sun äitis kirjoitti...

Kuumehoure on hieno sana ja voimakas olotila, kirjoitettiin toisaalla. Siltä tosiaan vaikuttaa!! Paljonkos sinulla on kuumetta? Vai onko vain houretta?

Kuumeesta ja hurmoksellisesta maallikkosaarnaajatekstistä (ja parinpäivän takaisesta sukupostauksestasi) tuli mieleeni lapsena näkemäni televisonäytelmä. Siinä Paavo Ruotsalainen makasi kuumeisena, kuolemaa tehden ja joku seppä hääri ympärillä Hunajanpisaraa heilutellen. Minua pelotti.

Yritä huilata ja koeta parantua!

Sun äitis kirjoitti...

Aijuu, tätäkin piti kommentoida. "Heille on suotu vain kommentin lahja."

Oikeastaanhan kommentinlahjaa ei ole annettu noille pojille, vaan Sun äidilles. (ja jollei lahjaa, niin ainakin mieletön into!)

Kuuluttaja kirjoitti...

Epykti rulez!

Sedis kirjoitti...

Thomas Wilcoxin Kallis hunajan pisara oli P. Ruotsalaisen yksi innoittajista, tässäpä käännös
http://www.kirjasilta.net/wilcox/sls1975/sls1975.html

Näyte:
"Kristus on ylennetty korkealle, niin kuin vaskinen käärme erämaassa, jotta syntiset maailman ääristä voisivat nähdä hänet ja katsoa häneen (Joh. 3:14, 15). Heikoinkin häneen katsominen pelastaa, pieninkin kosketus tuo sinulle terveyden. Ja Jumala tahtoo sinun katsovan häneen, sillä hän on pannut hänet köyhien syntisten katseltavaksi. Sinulla on suuri syy katsoa häneen eikä mitään syytä katsoa hänestä pois. Hän on hiljainen ja nöyrä sydämeltään (Matt. 11:29). Hän tahtoo itse tehdä sen, mitä hän luoduiltaan vaatii, so. kantaa heikkojen vajavaisuuksia.