lauantaina, marraskuuta 26, 2005

Hankia ja jalkapalloa

Lunta tuli, muttei tupaan. Huomasin vasta aamulla maailman kirkastuneen. Hyvä, sillä syksyn musta on kyllä tuntunut kropassa koko viikon. Toivottavasti lumi pysyy ja hankea syntyy: säästymme syysflunssaltakin jos muutaman asteen pakkanen tappaa kesäiset bakteerit.

"Viides Beatles", George Best on sitten kuollut. Jalkapallistin seuroja olivat Manchester United, Stockport County, Cork Celtics, Dunstable Town, Los Angeles Aztecs, Fulham, Fort Lauderdale Strikers, Hibernian, San Jose Earthquakes, Bournemouth, Brisbane Lions ja titteleitä mm. Football Writers' Player of the Year (1968) ja European Player of the Year (1968). ManU:ssa Best voitti Englannin liigan vuonna 1965 ja 1967 sekä Euroopan Cupin 1968. ManU oli tuolloin suosikkiseurani.

Se miksi tästä kirjoitan johtuu osin noista lapsuuden muistoista, mutta myös Bestin komeasta ja hieman moraalia horjuttavasta motosta: "Kulutin paljon rahaa viinaan, naisiin ja nopeisiin autoihin. Loput rahat tuhlasin."

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kesäiset bakteerit -> syysflunssa?

Mistä lie neukkulasta (Lysenko?) on tohtori S hankkinut luonnon- ja lääketieteen tuntemuksensa?

Mutta niinhän se menee, että fiksut tekevät ja historioitsijat (ei-fiksut) yrittivät selostaa muille (ei-fiksuille), mitä fiksut tekivät...

mediaopettaja kirjoitti...

nyt kuule putosin kärryiltä! Viides beatle George Best? Viittaatko jotenkin Pete Bestiin, Beatlesin ekaan rumpaliin, mieheen joka pisti beatin beatlesiin? Onko hänellä jotain tekemistä George Bestin kanssa? Vai enkö minä vain nyt ymmärrä jotain taas kerran?

Sedis kirjoitti...

George Best kuuluisi mukaan tähän artikkeliin, vaan ei näytä olevan. Tukka oli kauniilla pojalla aikoinaan samalla lailla, siitä lempinimi.

Ja sitten tähän bastardipuoleen. Anonyymi pölvästiys - tällä kertaa yllä olevalla museoidulla esimerkillä antikommunistisesta lääkäririntamasta - on näemmä taas kunniassa. Luulisi jo maailman myrkkyjen nuokin reliikit pois tappaneen. Mutta ei. Niitä vain riittää jopa tänne minun blogiini asti järjen halolla mätkittäväksi. Mutta saamansa pitää.

Muuten olen sitä mieltä, että sitä pelkäämäänne kommunismia kannattaa vastustaa siellä missä sitä on. Niin minäkin aikoinaan tein. Tosin Lysenkoineen hra nikotteleva Anonyymi lipsuilee enemmän B-tasolla: hän virtastelee tuulimyllyjä vastaan. Vaikka voisihan tuon nimenheiton sivistyksenäkin ottaa, vaikka fiksuksi tätä anonyymiä tuskin kukaan koskaan on sanonut. Eikä ole varmasti ollut aihettakaan.

Haloo, kaifa. N-liitto on kuollut. Ei sen ruumiiseen kannata enää antikommunistisella kalikallanne yhtyä. Vaikka eihän armas nimimerkkimme muuhun pysty: hänen unissaankin liehuvat punaliput. Paras vihollinen kun on kuollut vihollinen.

Me muut olemme juhlineet sen haudalla jo parikymmentä vuotta.

Aloitimme juhlat nimittäin paljon ennen kuin se kuoli.

Sedis kirjoitti...

Löytyihän se viite viidenteen Beatleen Bestin Wikipedia-sivuilta.

"While at Manchester United, Best's talent and showmanship made him a crowd and media favourite. He was dubbed "the fifth Beatle" for his long hair and good looks, but his celebrity lifestyle led to problems with gambling, womanising and alcoholism. Best often told the story of a bellboy who entered his hotel room with breakfast in the early 1970s. Seeing Best in bed with the current Miss World, a magnum of champagne and several thousand pounds of cash won from a night's gambling, the youth exclaimed, 'George, where did it all go wrong?'"

mediaopettaja kirjoitti...

Selvisihän se, sekoitti tuo sukunimi. Oma lempiviidesbeatleni on:
Apu Nahasapeemapetilon

Kuuluttaja kirjoitti...

Michael Parkinson: 'What was the nearest to kick-off that you made love to a woman?'

George Best: 'Er- I think it was half-time actually.'

Sedis kirjoitti...

Tarkkaavaisuus saattaa tuosta kyllä herpaantua toisella puoliajalla.