tiistaina, marraskuuta 22, 2005

Seitsemäs taide

Tämän päivän työputken katkaisee elokuvatieteen professori Henry Baconin uuden kirjan julkaisutilaisuus. Seitsemäs taide. Elokuvat ja muut taiteet on järkäleen nimi. Suurikokoisen ja pienifonttisen kirjan sivumäärä on saatu kutistettua niin, että jäljellä on 447 sivua.

En löytänyt kirjan nimellä yhtäkään nettisivua googlatessa. Omituista. Tuossa vieressä se kuitenkin kököttää. Sain sen perjantaina etukäteistutustumista varten.

En tiedä, millä logiikalla SKS:n sivut on suunniteltu, mutta uutuuskirjojen etsiminen on tehty lähes mahdottomaksi. Pitää tietää mitä etsii, eikä se hakukonekaan toimi. Näinkö minunkin tulevalle kirjalleni käy? Tämän paivän urakkaan kuuluisi mainostekstin laadinta siihen.

Itse kirjasta. Sen verran pienifonttista se on, että toissakesäisen näönmuutoksen jälkeen en pystyisi sitä hämärässä baarissa lukemaan. Mitä ihminen baarissa tekee, jos siellä ei voi lukea? Monessa asiassa voi ja pitää säästää, mutta onko järkeä säästää fontissa? Taiteentutkimusta lukevat keski-ikäiset ihmiset.

Ei kommentteja: