maanantaina, kesäkuuta 19, 2006

Paluu

Sodankylän elokuvajuhlat ovat taas ohitse ja huimia kokemuksia plakkarissa. Mediaopettaja nykäisi hihasta, mutta Seita-baarissa minua kaipailleet naisbloggarit ilmeisesti eivät. Kuten Mediaope mainitsi minua ei ollut vaikeaa löytää, sen verran auringon kirkkaan punaiseksi polttama pärstä joukosta erottui.

Kaksi kertaa tälläydyin lavalle asti: vedin yksin ensimmäisen elokuvakaraoken, jossa sirkusteltan valkokankaalle heijastettiin rillumareielokuva Rovaniemen markkinoilla. Se päättyi viiden aikaan aamulla, mutta silti mukana oli pari sataa äänekästä katsojaa. Ja olin mukana toisessakin, jossa laulettavana olivat musiikkiesitykset Jouko Aaltosen elokuvassa Kenen joukoissa seisot?. Tunnelma oli mikrofonin varressa hurja sillä telttaan tuli klo 1.00 sunnuntaiaamuna yli 600 ihmistä: se oli festarin suurimpia menestyksiä. Ja laulu raikui halki yöttömän yön. Esilaulajina olivat lisäkseni idean keksinyt ja toteuttanut Iida Simes (Likestä) ja mukaan onneksi suostunut Pekka Aarnio (Agit-Prop). Teltan biisien jälkeen räjähtäneet taputusmyrskyt olivat huikean anteliaita.

Pohjolan Sanomat teki sitten minusta lauantaiksi (ja parista muusta samaan pöytään eksyneestä festarivieraasta) yleisjutun, kun toimittaja sattui samaan pöytää aamulättyjä syödessäni koulun ravintolateltalla. Ja kun olen lörppö, niin juttukin oli iso ja oikein kuvien kanssa. YleQ haastatteli Carroll Ballardin uudesta elokuvasta Duma (2005), joka voisi olla nimeltään "Poika ja gebardi". Olen tässä juhannuksena lähetettävässä ohjelmassa se "kadun mies", joka sattui toimittajan kanssa elokuvan katsomaan. Juhannusohjelmistoon kuuluu siis parituntinen Sodankylästä. Joten ei minua voi piiloutumisesta syyttää.

Huomenaamuna, siis tiistaina noin klo 7.48 olen sitten haastateltavana TV1:n aamutelevisiossa. Se tulee varmaan illalla uudestaan kakkoselta ja oletettavasti nettiinkin. YleX haastattelee minua keskiviikkona. Sillä ehkä selviää juhannukseen. Kuulin, että kirjasta on tulossa arvosteluja ainakin Demariin ja Keskisuomalaiseen. Aika näyttää.

Ehkä tästä väsystä siihen mennessä toipuu. Hauskaa oli ja Helsingin helle on haastava.

6 kommenttia:

Rauno Rasanen kirjoitti...

Hyvä Sedis ja Ylen aamu-TV!

Kun joku osaa asiansa todella hyvin, niin ei siinä kuuntelija/katsoja voi muuta kuin suu mutrussa ja silmät ymmyrkäisinä ihailla, kun mestari selittää.

Sedis kirjoitti...

Videosalista se näyttää nyt löytyvän.

Ihan sujuvaahan tuo oli, kun ei ala mogia etsimään. Niitäkin oli minulla, mutta en kerro missä.

ahmatti kirjoitti...

Myös ahmatti bongasi Sediksen! Jopa juteltiin useampaan otteeseen =)

Tajusin vasta käydessäni katselemassa festarikuvia ja sieltä luin nimesi...

Sedis kirjoitti...

Ahmatti! Vaikka nuotio jäikin tänä vuonna väliin?

ahmatti kirjoitti...

Nuotiot jäi väliin joo...

Btw, onhan se hyvä olla lippu näytökseen, jossa itse esiintyy =)

Anonyymi kirjoitti...

That's a great story. Waiting for more. http://www.dunlop-tires.info Tires with broken belts Treatment for mediastinal lymph node cancer Houston cosmetic plastic surgery Stencil plotters