sunnuntaina, lokakuuta 15, 2006

Karonkkayllätys

Perjantaina tuli sitten luvatuksi julkisesti, että elokuvaohjaaja ja -tuottaja Jouko Aaltosesta tehdään pika pikaa taiteiden tohtori.

Ensiesiintyminen vastaväittäjän roolissa oli Lumen isossa salissa huimaa, hauskinta oli tietysti marssiminen rivissä tohtorin hatun kanssa stagelle. Edessä istuessa valonheittäjät peittivät näkymän saliin, jossa oli yli 200 kuuntelijaa. Aikamoinen määrä. Kolme ja puoli tuntia hupi kesti. Väittivät ettei aika käynyt pitkäksi. Vain kaksi vanhan polven ohjaajaa narisi puheesta "tieteellisyydestä".

Karonkassa oli kivaa. Taidanpa olla ensimmäinen karonkkapuhuja, joka on esittänyt oman puheensa karaokena. Jouko nimittäin muisteli omassa puheessaan vuoden 1999 dokumenttielokuvaohjaajien matkaa New Yorkiin, jossa eksyimme muistaakseni Jacob's Tree -nimiseen baariin. Olin itse tutkimusmatkalla Washington D.C:ssä ja matkustin New Yorkiin katsomaan suomalaisten dokumenttiohjaajien esittelyä kaupungin Suomi-talossa.

Eräänä iltana mainitussa baarissa oli karaokea ja kävimme vetäisemässä Betatles-klassikon Back in the USSR, Amerikassa kun olimme. Minä lauloin, Jouko ja Arto Halonen komppasivat taustakuorossa ja tanssipoikina. Paikallinen yleisö otti omakseen huutaen ja tsempaten suomalaisesta näkökulmasta aika villisti.

Väittelijän puheen lopuksi minulle osoitettiin sormella tie lavalla, jossa mikki odotti. Olihan se aika yllätys, mutta onpa tässä rutiinia vuosien varrella kertynyt.

Myöhemmin illalla karonkassa vedimme sitten samalla porukalla uusinnan Back in the USSR-zipaleesta. Toivottavasti ympärillä häärineet valokuvaajat onnistuivat tallentamaan tunnelman. Jopa karaokenvetäjällä näytti olevan hauskaa.

Karonkka katkaisi sitten elokuusta asti olleen dieettini. 15 kiloa ehti mennä kahdessa kuukaudessa ja viikossa, ehkä kropan pitää antaa vähän levätä välillä. Viime helmikuusta painon menetystä on jo reilut 20 kiloa.

Ajattelin kuitenkin elää lähiajat varsin kevyellä ruokavaliolla, vaikka ei tiukkistelisikaan. Tammikuussa aloitan sitten uuden, kevään mittaisen kuurin, jonka pitäisi viedä lopullisesti, kestävän kehityksen mukaisesti ekologiseen normaalipainoon.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Halosesta linkissä: "henkilödokumentissa Aaro Iivari Aukusti, maanviljelijän poika (1988), joka on henkilödokumentti."

Onko se siis henkilödokumentti? :)

Sedis kirjoitti...

Veikkaisin että se kuitenkin on paremminkin henkilödokumentti. Ei kuitenkaan anonyymista, vaan muistaakseni Aaro Iivari Aukustista.