perjantaina, lokakuuta 20, 2006

Tse-tse-kärpäsiä

Ilmeisesti eilisessä paikassa oli tse-tse-kärpäsiä, sillä tänään on uni maittanut. Hyvä että jaksoi ruokapöytään kömpiä puolen päivän aikaan.

Silloin kun tikun on jaksanut luomien väliin laittaa, olen silmäillyt Matti Klingen Iisalmen ruhtinaskuntaa, jonka onnistuin kiristämään (41,90 e) itselleni syntymäpäivälahjaksi eilen.

Paavo Castrénin Pompeijilaisia kohtaloita oli lahjalistalla korkealla, mutta jäi halvempana (32,80 e) toiseksi. Mitä laskelmointia!

Uskaltauduin vielä sanomaan kukkaroaan kaivelleelle lahjanostajalle, että sinähän hankit tuon pompeijilaisen muutenkin.

Sinällään sekin olisi ollut ajankohtainen, sillä ajattelin pistäytyä paikan päällä Pompeijissa parin viikon päästä, kun sinne päin kerran olen menossa. Voipi olla että ostan sen itse lentokonelukemistoksi. Nautiskelen tilanteesta kuitenkin muutaman päivän ennen sitä.

Aika järkäle tuo savolaiseepos. 616 sivua ja oikeastaan vähän liian pientä pränttiä.

Savo ohitti Pompeijin, sillä sukuni toinen puoli on lähtöisin Savonmualta, Pielavedeltä, Iisalmesta, Maaningalta, Lapinlahdelta ja Rautalammilta, Suonenjoelta ja Leppävirralta suurimmaksi osaksi. Eli 1700-luvulla ja sitä ennen suurimmaksi osaksi vanhan Iisalmen suurpitäjän sekä vanhan Rautalammin alueelta.

Illalla on sitten blogimiitti. Näillä näkymillä osallistun.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Do you have copy writer for so good articles? If so please give me contacts, because this really rocks! :)