sunnuntaina, lokakuuta 29, 2006

Kirjamessut nähty

Pistäydyin sitten Kirjamessuilla. Olin yksin, koska vapaalippu ei kelvannut kellekään. Panin sen lähtiessäni kiertoon, ovella ottaja löytyi nopeasti.

Sorruin kaikki päätökseni kumoten ja ostin Elokuva-lehden sidotut vuosikerrat 1928-1931. Hinta oli kipurajalla, yht. 130 euroa, missä kympin verran tinkausta.

Itselleni hauska kiihoke ostossa oli se, että lehden tilaaja oli ollut Artturi Kannisto. Myyjäkin tunsi Kanniston nimen, mutta ei osannut sanoa, miten hän liittyy elokuvaan. Kerroin, että hän oli se mies, joka keksi sanan elokuva. Aiemmin oli puhuttu elävistä kuvista.

Muuten vaeltelin ympäriinsä sekä divareiden että kirjayhtiöiden osastoilla, kuuntelin Johanna Sinisaloa, Jörn Donneria ja pienen hetken Heidi Köngästä. Tuttuja tuli vastaan tietysti useampia sekä yleisön että henkilökunnan joukosta.

Muita hankintoja: poikakirja Koljonvirran sankari (5 e), Joel Lehtosen Putkinotko (2 e) kun oma on hävinnyt vuosien varrella, Matti Jurvan nuotteja Columbia-levytyksistä (8 e), jossa mukana "Elokuvapolkka", joka ei kyllä taida olla missään elokuvassa.

4 kommenttia:

KK kirjoitti...

Samat sanat, oli mukavaa kun törmättiin. Kiitos myös linkistä. Olisin vastannut kohteliaisuuteen, ja vastasinkin, mutta Blogger vihoittelee taas, eikä suostunut julkaisemaan asiaankuuluvaa postaustani. Tämä saa korvata sen tällä kertaa.

Sedis kirjoitti...

Meni kolmisen tuntia ennen kuin sain oman viestini läpi.

Petja kirjoitti...

Koljonvirran sankarit ei kestänyt aikaa, kertoi se iso vaalee, jonka kanssa olin liikkeellä itiksessä

Sedis kirjoitti...

Luenkin niitä siksi, että ne menevät ajan taakse.