sunnuntaina, lokakuuta 22, 2006

Menokierre

Menokierre jatkuu kuten näemmä eräillä muillakin.

Torstaina olivat synttärit, perjantaina blogimiitti ja lauantaina tohtorinsynnyttäjäiset. Joni Krekola selvisi erityisen kunniakkaasti tehtävistään ja järjesti sitä paitsi hauskan ja opettavaisen karonkan.

Opettavainen se oli lähinnä siinä mielessä, että Tapanilaan ei kannata taksia jäädä odottamaan. "Tämä on vähän syrjässä", sanoi kuljettaja, kun neljänkymmentä minuuttia kestäneen taksikeskusahdistelun jälkeen taksin onnistuimme saamaan.

"Tapanilassa päin ei ole nyt takseja", keskus valisti useaan kertaan ja muisti lisätä aivan pyytämättä, ettei "hän voi taksiksi muuttua". Taksin välittäjäksi?

"Soittakaa kymmenen minuutin päästä uudestaan", taksikeskus neuvoi aamukolmelta kolmennella tilauskerralla. Ensimmäisillä puheluilla tilatessani neljää ja viittä taksia puolelle tusinalle professoreja ja viidelletoista tohtorille samainen keskus oli kovasti höyläämässä korttiani eikä oikein suostunut toivettani edes välittämään. Jotenkin tuntui omituiselta, että tilatessani neljää taksia keskus sanoo ottavansa tilaukseen vain kaksi. Korosti siinä sivussa useampaan kertaan kuinka minä olen vastuussa tilauksesta (tai minun puhelinnumeroni on vastuussa, kuten hän sanoi). Minä toivoin, että saisimme sen taksin ennen näiden vastuukysymysten perinpohjaisempaa selvittelyä. Takseja emme juuri saaneet.

Olin kotona 4.05 aamulla. Kymmenen henkeä odotti saamani tekstiviestin mukaan taksia vielä 4.59 aamulla. Pääsivät siis aamujunalla viiden jälkeen Helsingin keskukseen. Taksikeskukseen soitteluja kertyi porukalta varmasti toistakymmentä.

"Tapanila on syrjässä", totta vie. Mutta on järjestelmässäkin jotain nyrjähtänyttä.

Tänään klo 15.00 vuorossa on Nyrki Tapiovaara-paneeli Orionissa, Eerikinkatu 15. Tervetuloa, minä "juonnan".

Ja huomenna "julkaistaan" Lauri Timosen kirja Aki Kaurismäestä ja hänen elokuvistaan. Huomasin kaupungilla, että kirjaa itseään on myyty jo viikko kaupoissa, joten nämä "julkkarit" ovat varmaankin peite jollekin muulle kantavierteiselle aktiviteetille.

Ei kommentteja: