tiistaina, lokakuuta 03, 2006

Meemi 25 bloggarista

Meemi 25 bloggarista kuulostaa samalta kuin Laulu kahdestakymmenestä perheestä tai jopa samalta kuin Laulu kuolleesta rakastajasta.

Ideahanan on säätykierto: bloginnean muhevassa juuristossa kasvaa kukkasipuleita. Idea on tietysti kaunis niin kuin kevätkukka.

Viivi on selvästi museoihmisiä ja käynyt Damin-matkallaan paitsi entiseen orpokotiin sijoitetussa Amsterdams Historisch Museumissa, mutta ihastunut valtaisaan Tropenmuseumiin. Äkkinäinen ajattelisi jälkimmäisen tarkoittavan rautakengissä marssivia miehiä valkoisissa asepuvuissa kivääri olalla. Vasta alluusiossa keikahteleva hellekypärä johtaakin toiseen asiaan. Tropen, sehän tarkoittaa tropiikkia. Viivin blogi on kiehtovampi kuin sen nimi: "Kaikenlaista".

Legendaarisen Kysyn vaan-blogin (tuh.) seuraajaehdokkaista on ollut pulaa, kun Sedis Blog ei uhkauksistaan huolimatta ryhtynyt ristiretkeilemään huumoriaasin selässä. Suomen Turuust semmoinen näyttääkuitenkin löytyvän. Mietteitä aikakoneista on potra poika eikä kärsi lainkaan synnytystuskista, vaan on selvästi kestävän kehityksen tiellä, vaikka nämä suunnitelmat eivät aivan helposti toteudukaan. Kansanedustajaehdokasainesta.

Juri ja Ville, jotka ovat muuten blogin kuvassa toisinpäin, pitävät Isi-Blogia. Repertuaari on isukeilla valtaisa: lukemisesta vaipan vaihtoon. Tämä kyllä hellyttää Suomen naiset lasten tekoon tai ainakin sen harjoitteluun.

Minimalistiseksi aika ajoin virkkeen tiiviydessä heittäytyvä on Blogistanin Metusalemeihin ja Mastodontteihin kuuluva Tommi Perkola Lappiin muutettuaan unohtanut näköjään kokonaan ruotsin kielen, jonka hän viimeistään Tampereella on oppinut. Kuinkahan mieheltä käy rock'n... eikun saame? Mutta hätätilassa hän osaa vinguttaa Visaa ja se on tärkeä ominaisuus ihmisessä, lajitoverissa ja jonon viimeisessä.

Varastin on viime aikoina tyypillistynyt eksploitaatioblogi. Muistakaa, että minä keksin tuon sanan: eksploitaatioblogi. Siinä skandaalinomaisella teemalla ratsastetaan, vieläpä niin, että lukijat tekevät työn ja bloginpitäjä vain sijoittelee. Jos teema menestyy, se on kaupallistettavissa. Tässä ihmisiä houkutellaan kertomaan mitä he ovat varastaneet. Minä voin sanoa sen täällä omassa blogissani. Sydämiä. Olen varastanut lukemattoman joukon sydämiä ja sitten murskannut ne!

Puujalkavitsejä, joita nimitetään sanaleikeiksi. Mike heittää hervottomia herjoja. Mikä on maailman islamilaisin valtio? Tietysti Islamti, kaikkihan sen tietää.

Havahtumisia on uskoon tulleen Matildan blogi. "Minusta tuntuu aina, ettei Jumala niin kauheasti jaksa minun synneistäni piitata", hän sanoo ja kauhistuttaa yhtä ilmeisen uskovaiset ystävänsä. Hän kirjoittaa myös jokseenkin järkevällä logiikalla, ettei Jumala juuri hänestä niin paljon piittaa. Historiallisen todistusaineiston nojalla se on epäilemättä uskottavaa. Uskonnon ydin menee käsittääkseni todellisuudessa toisinpäin: uskovat piittaavat Jumalasta ja toivovat vastarakkautta.

Propaganda-arkisto on tietysti otettava listalle mukaan, sillä olen alan miehiä. Mutta kappalejako olisi Hans Nissenillekin opetettava. Vaikka kirjoittaisikin valitusta naapurille tämän raiskatessa kauneimpia ensimmäisen vuoden pianokappaleita aamusta iltaan.

Enempää ei nyt ehdi. Paitsi että tämän meemin puitteissa on tietysti viimeisiä hetkiä kehottaa kaikkia tutustumaan ja vasta sen jälkeen tilaamaan uusi blogini Sata ja yksi tarinaa Helsingistä.

Blogin nimen muutoksen syy kerrotaan edellisessä pärelaudassa.

2 kommenttia:

Matilda kirjoitti...

Kiitän huomionosoituksesta.

Kyllä uskonnon ydin tietysti on se, että ihminen kaipaa Jumalaa. Mutta kristinusko tuo tähän sen kiinnostavan näkökulman, että Jumala kaipasi ihmistä niin paljon että tuli itse ihmiseksi. En vielä omalla kohdallani tiedä uskonko tuon ja mitä se merkitsee, mutta ajatus on koskettava.

Viivi kirjoitti...

Oho, näemmä blogiani lukee joku muukin kuin ystäväni ja tuttavani :)

Museot kyllä kiinnostavat sekä ammatillisessa että harrastuksellisessa mielessä. Ja sehän on tietysti loistavaa, kun voi yhdistää työn ja harrastuksen (vaikka seurauksena saattaakin olla, että ihmiset kysyvät "maksetaanko siitä palkkaakin?").