torstaina, marraskuuta 24, 2005

Kansalaiset, medborgare!

Päätin lopettaa epäonnistuneen blogikokeiluni ja siirsin sieltä tänne viimeisimmän juttuni. Anteeksipyyntöni uusinnan tuomasta harmista. Pitäkää sitä haamupäivityksenä.

Kansalaiset, medborgare! Hyvät naiset ja herrat!

Aivan aluksi haluan kiittää kaikkia teitä siitä syvistä riveistä kumpuavasta energiasta, joka on saanut Teidät tv-vastaanottimien ääreen tänäkin uutena vuotena.

Hyvää uutta vuotta kaikille teille, bästa tittare på työväki, ja erityisen lämpimät kiitokseni tänäkin vuonna 2007 myös sponsoreilleni, Uutisvuodolleni sekä amerikkalaisille ystävilleni sikäläisillä tv-kanavilla.

Hyvää uutta vuotta myös kansalaisille ja iloista sekä nopeaa palautusta teille muille siellä, missä teitä voidaan auttaa parhaiten.Kun astuin tämän vuoden maaliskuussa virkaani, me kandidaatit olimme joutuneet käymään läpi valtaisan vaalikampanjan.

Jotkut teistä saattavat muistaa kuinka vähän yli vuosi sitten kävimme tiedotusvälineissä ja kansan parissa kiihkeää mielipidekamppailua. Kävimme sitä Uutisvuodossa, Tutussa jutussa, Pikkukakkosessa ja Idols-loppukilpailuissa. Ja kaikkialla siellä, missä me henkilökohtaisen panoksemme antaen jaoimme soppatykillä hernekeittoa, tapasimme työttömiä ja urheilimme viittätoista eri lajia todistaaksemme globalisaationäkemyksemme kantavuuden niissäkin rakenteissa, jotka kuuden vuoden ajan tulivat johdattelemaan kansakuntaamme uusien uhrauksien äärelle parantaessamme kansainvälistä kilpailukykyämme yli maltillisen sopuratkaisun.

Ratkaisuksi löytämäni Upcode-älyruutu oli, kuten selkeässä sanomassani kansalaisille kampanjassani korostin: ”Easy and instant access to online-content for mobile users”. Älyruutu on siis helppo ja nopea tapa päästä online-periaatteella kiinni muuttuvaan tietoon kamerapuhelimen avustuksella.

Juuri tämän vuoksi presidentinlinnan itsenäisyyspäivänjuhlat - todelliset työväen suurkekkerit - vuonna 2006 olivatkin nähtävissä varsin monilla Nokia-merkkisillä puhelimilla jokaisessa suomalaisuuteen panostavassa kodissa. Kokonaan ilman digiyhteyttä!Mutta palauttakaamme mieliin nuo vaikeat ajat marraskuussa 2005.

Tuolloin minun oli pakko korostaa, hieman suomalaista globaaliyhteisöllisyyttämme nakertavasti, että se suunta, johon kansakuntamme oli syöksymässä, huolestutti minua varsin ja kovin suuresti.

Kyse ei ollut vain turvallisuuspolitiikasta, vaan koko taloudellisesta politiikastamme, yhteiskuntapolitiikasta ja ympäristöpolitiikasta. Miljoonat suomalaiset jakavat nyt ajatuksen siitä, että silloiset epämääräisyydet kasaantuivat kohtalokkaiksi perusvirheiksi tavalla, joka vaaransi joitakin tärkeitä suomalaisia perusarvoja, ennen kaikkea omistuksen edistämisen, mikä varallisuusveron poistolla oli lähtenyt hyvin käyntiin.

Ja ihmiset halusivat panna ne järjestykseen. Varmistaa tulevaisuuden. Siksi älyruutu varmisti presidentin paikan kännykkä-äänestyksessä minulle. Ne välikohtaukset, jotka syntyivät Idols-äänestyksen ja Presidentinvaalien sotkeentumista puhelinlinjoilla, ovat taakse jäänyttä elävää.

Suuresti arvostamani Agnes, ystäväni, jos sallit tervehdyksen sinne kuvaruudun toiselle puolelle, ei kuitenkaan puolalaisena voinut - äänestystuloksesta huolimatta - tulla valituksi Tasavallan Presidentiksi, vaikkakin hänen poikansa voitaneen kahden kauden jälkeen huutaa kuninkaaksi, Sigismund Finlandiae nimellä.

Tämä kehitys ei olisi ollut mahdollista ilman Upcode-ohjelmaa ja teknologiaa, joka kykeni lukemaan kamerapuhelimella globaaliin standardiin perustuvaa 2-ulotteista Data Matrix –koodia.

Saulin Upcode-älyruudun kautta tapahtuva yhteys oli vaalien alla ainoa mahdollinen ja turvallinen tapa asioida mobiili-internetissä. Siksi se on tänään myös kansallinen ratkaisu.Haluan vielä nykyisten kehityskulkujenkin jälkeen palauttaa hetkeksi ajatuksemme noihin kultaisiin päiviin.

Kuluneen kieltämättä hieman raskaan vuoden aikana on ehkä syntynyt ajatuksia siitä, että ne poliittiset suunnanvalinnat, joita me presidenttikandidaatit tuolloin edistimme, askarruttivat monia kansalaisia syvästi.

Kyse ei ollut ainoastaan nyt jo porteillamme tavoitellusta NATO-jäsenyydestä, vaan myös taloudellisesta globalisaatiosta ja diktatuurin välttämättömyydestä talouskasvulle.

Ilman näitä tapahtumia monet suomalaiset arvot olisivat olleet jakamattomassa vaarassa. Vain älyruutu-portaali teki todellisen emansipaation mahdolliseksi.Vaalimenestyksen pelasti se, että sivustollani oli mahdollista ladata kännykkään ohjelmiston, jolla voitiin käyttää arvopohjaista älyruutua.

Tarvinneeko edes palauttaa mieliinne, kuinka helppoa sillä oli seurata kännykällä voittoisan Sauli - You Are My Big Brother -kampanjaa. Siis kyllä! Missä tahansa oletkin, ilman nettiyhteyttä, pääset omalla kännykälläsi lukemaan vaikkapa tänään President's blogia.

Aiempien kampanjoiden tapana oli ollut ladata kissa pöydälle, keskustella vaihtoehdoista ja tehdä sitten päätös. Se olisi ollut vanhan käytännön mukaisesti oikeaa johtajuutta.

Mutta niin ei tarvinnut käydä tällä kertaa. Me olemme niin monta kertaa maksaneet kalleimman hinnan vääristä päätöksistä - eikä meidän olisi tarvinnut tehdä näitä historiallisia virheitä, jotka vaaransivat kansakunnan tulevaisuuden, mikäli entisessä järjestelmässä olisi pidättäydytty.

Nyt, menestyksellisen vaalin jälkeen, näemme missä me olemme ja tiedämme tarkalleen mitä meidän pitää tehdä.

Kansalaiset, medborgare! Älyruutu tuo matkapuhelimeen ajan tasalla olevat tiedot Saulin presidenttiuran etenemisestä vielä toisenakin vuotena, sen kautta kuka tahansa vapaa kansalainen voi vastaanottaa Saulin kannanottoja ajankohtaisiin teemoihin politiikan eri saralla.

Ja ekstrana siihen kuuluu myöskin aivan vapaa, free and for nothing -pääsy Saulin blogiin. Pääset kamerapuhelimella ajankohtaisiin kampanjatietoihin Älyruudun kautta seuraavasti: Asenna Upcode-ohjelma puhelimeesi wap-selaimen kautta maksutta ruudun alareunassa välkkuvästä osoitteesta. Jos olet ladannut ohjelman jo aiemmin, kuten turvallisuuspoliisi on viime aikojen kampanjoissaan suositellut, tätä vaihetta ei tarvitse toteuttaa.

Sen jälkeen avaa ohjelma puhelimen valikosta ja tähtää kameralla ruutuun noin 15 cm etäisyydeltä. Sovellus ottaa kuvan automaattisesti ja tuo tiedot näytöllemme. Jos laite kysyy puhelinyhteyttä, vastaa ”kyllä”.

Lisäneuvoja ja opastusta saa kuvan alareunasta välkkyvästä osoitteesta: "Achtung -- This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it tai -- Achtung! loppuu.

3 kommenttia:

Rauno Rasanen kirjoitti...

Hehhheh vielä kerran ja hyvä SAULI!

Anonyymi kirjoitti...

Todellakin. Sauli on saavuttanut juuri sen mitä halusikin, ja on saanut ihmisten (kuten myös tämän blogin kirjoittajan) huomion.

Jari Sedergren kirjoitti...

Kyllä sitä nyt aika out pitää olla, jos ei maan presidenttiehdokkaita huomaa.

Mutta ole hyvä vain, anonyymi (joka kertoo asiasta paljon, paljon enemmän)