sunnuntaina, toukokuuta 21, 2006

Da Vinci Code

Kävimme katsomassa Ron Howardin ohjaaman elokuvan Da Vinci Code.

Perusporukka oli ihan solidia: Tom Hanks oli professori Robert Langdon, Audrey Tautou Sophie Neveu, Ian McKellen maanmainio Sir Leigh Teabing, Jean Reno vakuuttava poliisikapteeni Fache ja Paul Bettany uskonmurhaaja Silaksen roolissa. Kenenkään hahmoja ei syvennetty, elokuva oli kirjaa varsin tarkoin seuraava toimintapläjäys. Yleisö pääsee säikähtämään oikeasti vain kerran.

Väkivaltaa on K15-elokuvan verran, vaikka elokuvalautakunta kuulemma tämänkin joutuu lähiaikoina katsomaan valituksen vuoksi. Enpä ihmettelesi vaikka laskisivat. Ulkomailla ikärajat ovat: UK:12A / Philippines:R-18 / Germany:12 / South Korea:15 / Ireland:15A / Switzerland:12 (canton of Geneva) / Brazil:12 / New Zealand:M / USA:PG-13 / Australia:M / Argentina:13 / Canada:14A (British Columbia) / Norway:15 / Malaysia:18PL / Switzerland:12 (canton of Vaud) / Portugal:M/12 / Singapore:NC-16. Vaihtelua siis riittää.

Kun juoni on tuttu, jännityselementit olivat vähissä. Vaimo totesikin, että se vastasi yllättävän pitkälle kirjaa lukiessa tulleita mielikuvia. Maisemaelementeillä ei mässäillä, vaikka Pariisin Louvre ja Saint Sulpice, Lontoon Temple ja Skotlannin Rosslyn esitelläänkin pikaisesti.

1 kommentti:

Gouda kirjoitti...

Q: Mitä tapahtui Da Vinci -koodin kuvauksissa?

A: Hanks etsi Tautouta.