tiistaina, toukokuuta 23, 2006

Kokoomus syö sopimukset - syyttää työläisiä

Älä luota porvariin, kaikui vuosikymmeniä sitten usein niissäkin tilaisuuksissa joissa kävin. Ei niin usein kuin tämä "Kepu pettää aina", mutta riittävän usein tullakseen uskottavaksi. Nyt kaupunkikuvalla usein elämöivälle Kokoomukselle on vaikeata täyttää itse tekemänsä sopimuksen velvoitteet. (HS 23.5.2006, A12)

Kykypuolue teki sopimuksen kaupungin kiinteistöviraston kanssa ns. Niinistön juottolasta. Vanha linja-autoasema on suojeltu rakennus: kaupunginmuseon suojelukohde.

Sopimukseen kirjattiin lupa kirjoittaa kahvilan nimi tilan sisäseiniin ja mikä hämmästyttävintä myös rakennuksen julkisivuun. Kauhistelen tätä nyt hetken lordinaamarin takaa. Suojellussa rakennuksessa jälkimmäinen on ennenkuulumatonta!

Kenen luvalla kiinteistöviraston toimistopäällikkö Tapio Sademies antaa oikeuden julkisiin töhryihin kaupunkikuvassa? Ja vieläpä silloin, kun kyse on suojelukohteesta? Suojelukohteita pitää suojella, ei tuhota. Yksi suojeltavista asioista on rakennuksen imago. Toivottavasti tämä tehdään asian jälkijupakoissa selväksi Sademiehelle, jonka puoluekantaa ei tarvinne kysellä.

Ja laiminlyöntiä on sekin, että jättää valvomatta asian. Porvareiden vuokrasopimus kahvilaan päättyi helmikuussa. Sopimus oli ilmeisesti tehty entisaikojen kokoomusajoista muistuttavalla tavalla, siis herrasmieslinjalta, sillä vaikka siihen kirjattiin, että Kokoomuksen piti palauttaa tilat ennalleen vuokrasopimuksen päätyttyä, tälle toimelle ei annettu aikarajaa. Vuokrasopimuksen päättymisestä on kulunut kolmisen kuukautta. Kokoomukselle raja ei ilmeisesti olisi tullut koskaan, sen verran monta sopimusjuristia joukosta löytyy. Maalareita sen sijaan ei taida löytyä.

Kokoomus ei vapaaehtoisesti hoitanut sopimusvelvotteitaan. Rakennusta ei entisöity. Niinpä EU-rahoitteinen Taru-projekti tekee nyt töitään Cafe Niinistön otsikoiden alla.

Nyt Sademies on sitten huomauttanut ex-vuokralaistaan laiminlyönneistä ja sopimusrikkeestä. Kaupunki on ilmoittanut maalaavansa seinät ja lähettävänsä laskun kokoomukselle.

Kokoomuksen hallintopäällikkö Jarmo Pekkala ei uskalla oman lordinaamarinsa takaa katsoa peiliin. Kuka tapahtuneeseen on syypää?

Tietysti työläiset. "Sitten oli yllättävän vaikeaa saada maalaria. Tällä viikolla pitäisi maalarin tulla - mutta niin piti viime viikollakin."

Pekkala on tietysti väärässä. Maalareiden piti tulla heti vuokrasopimuksen päätyttyä. Niin kuin sopimuksessa luki. Mutta sehän ei kokoomusta kiinnosta. Työläisten haukkumiselle - oma sukuni on täynnä maalareita - sen sijaan aina löytyy aikaa, kuten taas huomaamme.

2 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Tämä on hyvä ja aiheellinen kirjoitus. Kiitän.

Sedis kirjoitti...

Kiitän kannustuksesta.