lauantaina, toukokuuta 27, 2006

Riittävätkö sormet

Jollakin on ollut paljon sormia ja varpaita pelissä, kun olivat laskeneet 90 000 ihmistä Kauppatorilla ja Espalla. Minäkin pistäydyin hetkeksi - carpe diemiä nielemässä - ja käännyin takaisin niin kuin monet muutkin. Lordia en jaksanut odotella, Egotrippi kuulosti oikein hyvältä kauempaakin.

Menomatkalla opintoputkessa kävellessä laskeskelin, että torin suuntaan meni 1000 ihmistä minuutissa. Vastaan käveli jo paljon lapsiperheitä: tungos oli ollut liikaa eikä toiveita minkään muun kuin lähimpien naapurien näkemisestä ollut. Onneksi sanoimme paikalle hinkuavalle tyttärellemme jyrkän ein. Mutta sen lupasin, että joissakin tulevan kesän päiväkonserteissa käymme. Syksyllä kymmenvuotiaan on alettava nähdä ainakin keskeiset kotimaiset bändit. Sehän on yleissivistystä.

Vastaan tuli vain yksi superhumalainen nuori verissä päin: asfaltti-ihottumaa kämmenenleveydeltä toisessa poskessa. Ja hämmästyttävää on, että tuttujakin tungoksesta erottui. En kuitenkaan liittynyt jengiin jaloon, vaan palasin karaoken kiehtovaan maailmaan.

Eli nyt voi kansa palata takaisin pankon päälle.

Ei kommentteja: