maanantaina, tammikuuta 16, 2006

Porvariyhteistyötä ja juhlakaluja

Halos-sivuilla viitataan professorien lausumiin porvariyhteistyöstä. Valtio-opin professorit Heikki Paloheimo (TamY) ja Jan Sundberg (HY) eivät usko porvariyhteistyöhön presidentinvaalien toisella kierroksella. Paloheimo sanoo, että kokoomuksen ja keskustan kannattajien arvot erovat toisistaan liian paljon: "Kokoomuksen kannattajien arvot ovat eteläsuomalaisen teollisen yhteiskunnan asukkaiden arvoja. Keskustan kannattajien arvostukset ovat maaseudun perinteisiin arvoihin liittyviä. Eri arvostukset kohtaavat todella huonosti". Helsingin yliopiston professori Sundberg muistuttaa lisäksi, että suuri osa porvarillisista naisäänestäjistä seisoo Halosen takana.

Mielenkiintoinen oli myös Villiina Hellstenin kommentointi Verkkouutisissa pari päivää ennen vaalia. Hän ennusti toisen kierroksen tulon, Niinistön nousun ja Vanhasen laskun aivan oikein: "Nuorta tutkijapolvea edustava Hellsten ei pidä oikeistopuolueiden tekemää sopimusta porvariehdokkaan tukemisesta toisella kierroksella Halosta vastaan nykyaikana. Äänestäjät ovat eri tavalla liikkuvia ja vähemmän puoluesidonnaisia kuin joskus 1970-luvulla, hän sanoo. On äänestäjiä aliarvioivaa luvata ääniä toiselle puolueelle. Äänestäjiä ei voi ohjailla." [Juttu Eeva Haltsonen]

"Hellstenin mukaan vasta kakkoskierros paljastaa vaalien lopullisen luonteen. Tällä hetkellä Halonen on odotustilassa. Niinistön joukkojen voimakas motivoituminen lupaa hyvää äänestyslukuihin. Oikeiston ja keskustan äänestäjät ovat muutenkin ahkeria äänestäjiä ja kun vaalien tulos ei näytäkään ennakkoon selvältä, äänestysvilkkaus voi nousta", Haltsonen kirjoittaa. Tämä on Halosen vaaliryhmän syytä panna mieleensä.

Niin ja sitten kaupallinen tiedote suoraan Satakunnan Kansasta:
"Pääministeri Matti Vanhasen Vihreä tuuli -kampanjatuotteita on ainakin Satakunnassa aivan turha odottaa talven alennusmyyntien loppurysäykseen. Keskustan Satakunnan piirin toiminnanjohtaja Kaija Huida vakuuttaa, että Vanhasen kampanjan paitoja, pipoja tai kaulahuiveja ei myydä poistohintaan, vaikka Vanhanen ei selvinnyt vaalien toiselle kierrokselle. – Pieni käsivarasto vaalituotteita oli varattu lopputaisteluun, mutta kasapäin niitä ei ainakaan piiritoimistossa loju."

Aamulehti raportoi harvinaisen tarkasti Vanhasen vaalikiertuetta viime viikolla Kajaanissa

"Nuoria Vanhanen houkuttelee elokuviin. Hän tarjoaa uutuuskomedia FC Venuksen. Minna Haapkylän ja muiden valkokangasihmisten lisäksi Vanhasen tukena on rap -laulaja Pikku G eli Henri Vähäkainu.
– Kiitos Henkka, Vanhanen heittää artistin kehuttua presidenttiehdokasta, joka ei kelpaa kaikille.
– Miks toi poliitikkopamppu on täällä, kysyy lävistyksiä ottanut nuori.
– V...u, ärsyttää tuollaiset juhlakalut, samainen nuori sanoo jättäessään Venuksen ja Vanhasen väliin."

No nyt on kuusi juhlakalua poissa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sediksen viestit sen kertovat: demari nukkuu huonosti.

En äänestä ketään, sillä aidossa demokratiassa ei ole äänestyspakkoa...

Sedis kirjoitti...

Ei tässä kovin hyvin totta vie ole nukuttu. Mutta onneksi edes tarpeeksi.

Sinun tapauksessasi äänestämättä jättäminen voi tietysti olla aivan oikein! Vielä parempi olisi käydä äänestämässä ja jättää tyhjä protestiääni. Lippuun piirtely olisi sitten jo hieman anarkistisempaa... Mutta vain hieman!

Hyvää jatkoa demokratiaasi. Me Tarjan kaa suojellaan sinunkin maailmaasi seuraavat 6 vuotta.

Timo Virta kirjoitti...

Sedis, sut on haastettu, valitettavasti...

Sedis kirjoitti...

Ehdin pahalainen jo vastata meemiin.