tiistaina, tammikuuta 17, 2006

Yksi kierros - kaksi kierrosta

RR kiinnitti huomiota Harakan nauruun.

"Näköjään en ollut ainoa, joka ei halunnut Suomeen pohjoiskorealaista presidenttiä. Enkä olisi millään kestänyt demarien omahyväistä pullistelua voittonsa jälkeen. Hyvä presidentti saa kärsiä typerän puolueensa takia", Timo Harakka pullistelee itse. Ja jatkaa: "Samaan aikaan me mediassa koetamme tasoittaa matsia, siis pudottaa Halosta ja pönkittää Niinistöä – vain “jännitysnäytelmä” saa lehtiä kaupaksi ja yleisöä ruutujen eteen. Lisäksi Halosen kampanjaryhmä haluaa ampua vielä toiseenkin jalkaansa: nyt keskitytään köyhän asiaan, jota presidentti ei voi auttaa, sen sijaan että korostettaisiin ulkopolitiikkaa, jossa presidentti on tyrmäävän ylivoimainen. Peli tasoittuu, väkisin. Halosen toista presidenttikautta se ei estä, vain lykkää."

Hyvä, että näin kuin kävi - kaksi kierrosta vaalia -, mutta ei hyvä suinkaan siksi, että lapset ja lapsenmieliset saavat kolistella tyhjiä tynnyreitään Pohjois-Koreasta ja opettaa itse keksimillä säännöillään demokratiaa asiansa paremmin hallitseville -, vaan siksi, että sitä 50 % äänistä ei tullut. Jos olisi tullut, olisi homma selvä, eikä kenenkään tarvitsisi puhua epädemokraattisuudesta. Yksittäiset ihmiset sen äänestivät.

Ja se logiikka, jota seuraan itse, seuraa tässä teille. Ja tämä on armotonta logiikkaa:

1 400 000 ääntä Haloselle ei ollut epädemokraattista. Niinpä on selvää, ettei 1 600 000 ääntäkään olisi ollut.

Ja melkein se 1 600 000 ääntä tarvitaan. Yksi kerrallaan. Demokraattisesti.

7 kommenttia:

Rauno Rasanen kirjoitti...

Sinua taitaa - kuten sanonta kuuluu - vituttaa tuo Harakan "logiikka", jossa demaripuolue saa oikein urakalla kyytiä?

Itse en siedä median lässytystä ja sensaatiohakuisuutta tässäkään asiassa/ilmiössä, mutta sen redusoiminen VAIN pelkiksi numeroiksi on lähinnä akrobatiaan rinnastettava väistöliike, jolla tätä demareille harmillista "lipsahdusta" yritetään väkisin selittää "parhain päin".

Mutta anyway - Tarja uudestaan presidentiksi - ja ehdottomasti, koska toisena vaihtoehtona on todellakin vaarallinen "työväen presidentti"!
Hahhah! Onko parempaa/huonompaa vitsiä kuultu?

Timo kirjoitti...

Tämä demokratia-sana tuntuu olevan joka puolella kätevä peruste omalle puolelle. Viime vaaleissa jäi mieleen Siimeksen tuuletus, että 'Halosen voitto oli _demokratian_ voitto'. Jos Aho olisikin saanut enemmistön äänistä, niin se ei kai sitten olisikaan ollut demokratiaa...?!

Omille mieltymyksilleen löytyy varmasti kustakin ehdokkaasta jotain 'sopivaa' perusteluksi. Sähköpostiini tipahti aamulla teksti (todenperäisyyttä en ole tarkistanut, jos on vale, niin nopeasti tuo varmasti kumotaan):

1.5.1976 Hakaniemen torilla Tarja Halonen piti vappu-puheen ja siitä oli Karjala -lehdessä ote:

"Suomelle olisi siunauksellista liittyä Neuvostoliittoon rauhanomaisin keinoin. Samalla pääsisimme irti kapitalismin ikeestä, koska kapitalismi kuitenkin 20 vuoden aikana kuolee. Suomi voisi olla yhdessä Neuvostoliiton kanssa tiennäyttäjä kohti kommunistista yhteiskuntaa"

No, samaa sarjaa kiertää varmaan Niinistöltäkin kohta jotain vastaavaa 'viisasta' lainattavaa...

Timo kirjoitti...

Meninpä sitte vanhanaikaiseen... no, mutta ekaa kappaletta en peru.

Sedis kirjoitti...

Jes. Vale mikä vale. Demarit juhlivat tuolloin Mäntyniemessä, eivät Hakaniemessä. Luulisi sen kaikkien tietävän. T. Halonen ei puhunut puheita Helsingissä vappuna 1976.

Arkistoissa nauravat toimittajia, jotka ovat Tiedonantajaa tuolta vuodelta selanneet. Sehän siinä valheessa lähteeksi sanotaan. Nyt tuo Karjala-lehtikin on keksitty lisäksi.

Mustaa propagandaa. Häpeäksi vastustajalle, joka yrittää siitä irtisanoutua koko ajan.

Mutta lehdet toistavat ja sinäkin kiireesti ehdit papukaijoitsemaan, vaikka peruit. Pitäisi aina vähän ottaa selvää. Ettei tarvitsisi hävetä.

Sedis kirjoitti...

Räsänen: eivät ne olleet numeroita. Ne olivat oikeasti äänestäneitä ihmisiä. Miten niiden lisääntyminen olisi tehnyt asian epädemokraattiseksi.

Pässejä kaikki.

Rauno Rasanen kirjoitti...

Okei okei. Eivät äänestäjät mitään pässejä ole, elleivät nyt sitten liekanaru-sellaisia...

Periaatteellinen kantani asiaan lienee kuitenkin sama kuin Aimo-Kalevi Hotasella.

Nämä vaalit ovat poliittisesti tarpeettomat, kaiken ahmivalle medialle järjestetyt kekkerit. Klisheemäisyyden, nonsensen ja pseudointellektualismin juhla.

Pääseväthän siinä myös valtiotieteilijät - nuo ennustajaeukoista pahimmat - mielin määrin esittelemään uusimpia "näkyjään".

Se on show joka vetää vertoja jopa Groucho Marxin parhaimmille!

Mutta sieluni "puhdistamiseksi" toistan nöyränä - kannatan Tarja Halosta. Ihan oikeasti.

Ja ihmettelen kovasti, että Maalainen - mikäli oikein ymmärsin ja luin - on kallistunut "työläis-ehdokas" Niinistön - kannalle.

Ehkäpä Niinistöstä kuitenkin saadaan hyvä pressa Suomen tulevalle valtaluokalle eli (vähintään) maisteritason "pizzakuski-prekariaatille" kuten Jussi Vähämäki ja kump.

Nuo "Levottomat Kuhnurit" (vrt. Tuhkimot) luultavasti äänestävätkin Niinistöä?

*
PS. En totisesti ymmärrä Vähämäen logiikkaa tässä työvoima-asiassa, mutta ehkäpä hän näkee esim. väestötieteellisesti paljon pitemmälle kuin minä tai Juha Siltala.

Valitettavasti.

Timo kirjoitti...

No, papukaija ja papukaija... Nämä asiat voi nähdä monella tavalla, myös näin.