maanantaina, maaliskuuta 19, 2007

Köyhälistöä kansaa edustamaan

Taloussanomat tietää, että eduskuntaan valitut tienasivat viime vuonna keskimäärin reilusti nelinkertaisesti keskivertoäänestäjän verran. 90500 oli nyt valitun keskimääräinen tulo.

Uudellamaalla keskimääräinen tulo yli 150 000 euroa, Keski-Suomen vaalipiirissä tulot olivat naurettavat 67 000 euroa.

Nämä tilastot kaatavat yhden myyttisen perusväitteen. Eivät näin hyvin tienaavat mene eduskuntaan palkan vuoksi.

Mutta kyllä näillä taustoilla saadaan pystyyn ihan kiva porvarihallitus. Työllisyyttä kohentamaan.

9 kommenttia:

Hurma kirjoitti...

Kokoomus teki poikkeuksellisen härskin, mutta tavoitteen kannalta erinomaisesti onnistuneen vaalikampanjan.
Se sai äänestäjät uskomaan, että Kokoomus jotenkin osallistuu varallisuuden tekemiseen, demarit vain sen jakamiseen.
Toinen hienosti läpi mennyt sumutus oli se, että veronkevennykset luovat aina kysyntää (kun markkinoille tulee lisää rahaa etc.)
Se, että rahaahan ne ovat verorahatkin, eikä niitä suinkaan mihinkään säilötä, jätettiin kokonaan kertomatta.
Ja se että verovaroin palveluihin jaettu raha jää aina kotimaahan eikä mene esimerkiksi italialaisen urheiluauton valmistajalle.

kok kirjoitti...

Eduskuntavaalien suurin voittaja, Kokoomus, saa kiittää voitostaan eniten SAK:ta ja SDP:tä. Nämä kaksi saivat omilla mainoksillaan nukkuvat Kokoomuksen kannattajat hereille ja vastaavasti omat kannattajansa joko muiden puolueiden äänestäjiksi tai sitten nukkuviksi. Turhahan tässä enää mitään suurempia on murehtia ja menneitä vaalikampanjoita spekuloida, kun kerran lopputulos on nyt kuitenkin tämä: Enemmän kuin toivottu Kokoomuksen ja Keskustan vaalivoitto!

Sedis kirjoitti...

Kokoomus saa kiittää voitostaan sitkeää ruotsalaiskampanjan matkimista. On silti ihme, että yli miljoonan jäsenen SAK on jonkinlaisen mörkön asemassa tällä uudella työväenpuolueella.

oopa kirjoitti...

Moni nuori kuvittelee rikastuvansa äänestämällä Kokoomusta.

Komposti kirjoitti...

Eipä sinne Arkadian mäelle ole asiaa ellei ole panna rahaa vaalikampanjaansa! Kansanedustajamme eivät ole enää kansan edustajia!

Höpö höpö, että ne SAK:n mainokset olisivat noin vaikuttavia. Kyllä SDP:llä on miettimisen aika, eihän puoluetta ole enää aikoihin erottanut muista porvareista. Olen tehnyt pienen tutkielman (epätieteellisen toki :)) blogissani "ahneesta sukupolvesta" luettuani Osku Pajamäen samannimisen kirjan.

Varapygmi kirjoitti...

Kaverin tiukka periaate on äänestää ehdokasta, jolla ei ole hienoa titteliä eikä ammattikoulua kummempia papereita. Hitsari sai taas häneltä äänen, vaikka on hän kyllä jo useita kausia ollut eduskunnassa, tuo Mikko Kuoppa.

Sedis kirjoitti...

Minulla on tuttava, joka aina äänestää numeroa 100. Vaaleista riippumatta. On kuulemma välillä ottanut kaaliin, mutta periaate on periaate.

varapygmi kirjoitti...

Nopeuttaa toimintaa kopissa, ei tarvitse varmistaa, että numero on oikein. Sitähän voisi jopa pihdata, että katsoo vasta äänestämisen jälkeen, kelle ääni meni.

Sedis kirjoitti...

Satasen laina.