10 sitruunaa
7,5 dl votkaa
3 1/2 kupillista vettä
2 1/2 kupillista sokeria
Irrota kuori sitruunoista. Erota valkoinen hedelmäliha kuorista.
Laita kuoret sopivaan astiaan ja kaada votka päälle.
Peitä astia muovikalvolla ja jätä silleen aivan tavalliseen huoneenlämpöön.
Odota.
Neljä vuorokautta myöhemmin.
Kiehauta vesi paistinpannulla ja sulata sokeri siihen. Siihen menee noin viisi minuuttia.
Viilennä sokerisiirappi täysin. Kaada se vasta sitten vodkasekoituksen päälle.
Peitä astia, jätä se huoneenlämpöön.
Odota.
Vuorokautta myöhemmin. Siivilöi limoncello. Pullota neste.
Sinetöi pullot ja laita kylmään.
Odota.
Juotavissa neljän tunnin kuluttua, mutta säilyy kuukauden, jos säilyy.
6 kommenttia:
Kotona Italiassa tuokin resepti sisältää sanat: "jätä aurinkoon neljäksikymmeneksi päiväksi". Kukaan ei tiedä miksi juuri 40 päivää, mutta mikään, ei kerrassaan mikään, säilömiseen liittyvä voi onnistua vähemmällä seisottamisella.
Parasta käyttää luomusitruunoita ja pestä niidenkin kuoret huolellisesti. Muuten nautit kipollisen myrkkyä kumotessasi Limoncelloasi - sillä eihän se siihen yhteen pieneen pikariin jää...
Mitenpä tässä auringoksi muuttuisi.
Tuommoinen 40 päivän odotus vaatisi jatkuvaa limoncello-tehtailua!
Luulen muuten, että sitruunoiden mehua kannattaisi panna sekaan tuon veden sijaan ainakin puolet määrästä.
Joo, minun tietääkseni juoma tehdään siten, että sitruunoista otetaan mehu ja keltaiset kuorenosat, annetaan niiden ensin mehustua auringossa ja sitten viina laitetaan mukaan ja lopuksi juoma siivilöidään. Olen nähnyt tv-ohjelman sisiliasta, jossa ruukkuun rutattiin puolikkaat sitruunat ja sokeri - annettiin seistä auringossa 40 päivää ja vasta sitten viina ja taas seisotusta...
Halvemmaksi tulee ostaa Italiasta ;-)
Kyllä siihen jonkin verran vettäkin mahtuu - haihtuuhan sitä nestettä joka tapauksessa jonkin verran. Mutta sitruunamehu mukaan. Taidan muuttaa reseptiä.
Italia voisi olla jo nyt aika mukava. Sieltä on vain pitkä työmatka.
Lähetä kommentti